Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Основи ГІС_Лабораторні.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
1.27 Mб
Скачать

4.5. Додавання Діаграм у Компонування.

Ви можете додавати в Компонування будь-яку Діаграму з вашого проекту. ArcView підтримує динамічний зв'язок між Діаграмою і рамкою діаграми. Зміни в Діаграмі негайно відбиваються у Компонуванні.

4.5.1. Щоб додати Діаграму.

1. З вікна Проект відкрийте Діаграму, яку ви хочете додати в Компонування. (Щоб додати Діаграму в Компонування, не обов'язково відкривати її, але, якщо діаграма не відкрита, вона буде зображена в компонуванні в чорновій якості, а не у високому, причому як на екрані, так і при виводі на друк).

2. Клацніть на інструменті Рамка діаграми .

3. Використовуйте мишу, щоб визначити місце, де ви хочете зобразити діаграму. З'явиться діалогове вікно Властивості рамки діаграми. Усі Діаграми у вашому проекті перелічуються в цьому діалоговому вікні.

Клацніть на назві діаграми, яку ви хочете представити в цій рамці діаграми. Натисніть ОК.

4.6. Додавання Таблиці в Компонування.

Ви можете додавати будь-яку Таблицю з поточного проекту у ваше Компонування. ArcView підтримує динамічний зв'язок між Таблицею і рамкою таблиці. Зміни в Таблиці негайно відбиваються у Компонуванні. Наприклад, якщо ви вибираєте записи в Таблиці, ці записи й у Компонуванні будуть просвічуватися або, якщо ви сортуєте таблицю, і в Компонуванні Таблиця також відображається в сортованому порядку. У рамці таблиці відображається лише видима частина Таблиці, так що, якщо у вашій таблиці видимі шість записів і два поля, у рамці таблиці також відобразяться шість записів і два поля.

4.6.1. Щоб додати Таблицю.

1. У вікні Проекту відкрийте Таблицю, яку ви хочете додати у ваше Компонування. (Щоб додати Таблицю в Компонування, не обов'язково відкривати її, але, якщо таблиця не відкрита, вона буде зображена в Компонуванні в чорновій якості, а не у високому, причому як на екрані, так і при виводі на друк).

2. Клацніть на інструменті Рамка таблиці .

3. Використовуйте мишу, щоб визначити місце, де ви хочете зобразити таблицю. З'явиться діалогове вікно Властивості рамки таблиці. Усі Таблиці у вашому проекті перелічуються в цьому діалоговому вікні. Клацніть на назві Таблиці, що ви хочете представити в цій рамці таблиці. Натисніть ОК.

Порада: Щоб перервати динамічний зв'язок між Таблицею і рамкою таблиці, виберіть рамку таблиці за допомогою інструмента Покажчик і виберіть опцію Спростити (Simplify)з меню Графіка (Graphics). Це перетворить зображення в рамці таблиці в окремі графічні елементи. З меню Графіка виберіть опцію Групувати для угруповання цих елементів, щоб ви легко могли їх переміщати і змінювати розмір по своєму бажанню. Помітьте, що ви не зможете відновити динамічний зв'язок, що був розірваний в такий спосіб.

4.7. Додавання зображення в Компонування.

Додаючи картинки в Компонування, ви можете вставляти майже всі зображення, фотографії або креслення у ваші карти. Це істотно доповнить вашу карту і допоможе оживити ваші дані. У ArcView підтримується кілька форматів зображень, включаючи GIF, EPS, PostScript (.eps), TIFF і BMP. Перелік підтримуваних форматів залежить від платформи, на якій установлений пакет ArcView. Щоб подивитися повний перелік, зверніться до індексу "рамка зображення" в інтерактивній довідці ArcView. Для файлів зображень динамічного зв'язку з рамкою зображення не існує.