Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Основи ГІС_Лабораторні.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
1.27 Mб
Скачать

2.3.3.2. Щоб змінити шрифт, розмір, стиль або колір підписів, виведених на екран опцією Автопідпис.

1. Клацніть інструментом Покажчик і виберіть один з підписів, виведених за допомогою Автопідпис.

2. З меню Вікно виберіть Показати вікно символів.

3. Виберіть бажаний шрифт, розмір, стиль, і колір. Ваші установки автоматично будуть застосовані до всіх підписів, що були виконані одночасно з обраної.

2.3.4. Видалення підписів.

2.3.4.1. Щоб видалити підпис.

1. Якщо підпис не обраний, клацніть на ньому інструментом Покажчик.

2. З меню Редагувати виберіть Видалити графіку (Delete Graphics) або натисніть клавішу DELETE.

2.3.4.2. Щоб видалити всі підписи з теми.

1. Зробіть тему активною.

2. З меню Тема виберіть Видалити підписи (Remove Labels). Усі підписи, що належать темі, будуть вилучені разом зі зв'язаним з нею текстом, створеним за допомогою інструмента Текст.

2.3.4.3. Щоб видалити всі підписи, текст і графіку з Виду.

1. З меню Редагувати виберіть Вибрати всю графіку (Select All Graphics).

2. З меню Редагувати виберіть Видалити графіку (Delete Graphics) або натисніть клавішу DELETE.

2.4. Установка і використання гарячих зв'язків.

Іншим способом одержання додаткової інформації для Виду є встановлення гарячих зв'язків між об'єктами теми й інформацією, що зберігається в зовнішніх файлах. При встановлених гарячих зв'язках звертання до об'єкта теми за допомогою інструмента Гарячий зв'язок автоматично приведе до відображення файлу, визначеного як гарячий зв'язок для цього об'єкта. Практично будь-яка інформація може бути зв'язана гарячим зв'язком, наприклад, плани будинків, фотографії, документи в сумісних форматах і відеокліпи. Ви також можете встановлювати гарячі зв'язки з іншими Видами, Таблицями, Діаграмами і Компонуваннями у вашому проекті так, що, наприклад, якщо ви клацните на якій-небудь країні на карті, що зображує країни світу, автоматично можна одержати зображення іншого Виду, що демонструє детальну інформацію з цієї країни.

2.4.1. Щоб установити гарячі зв'язки для теми.

1. Додайте в атрибутивну таблицю теми поле, яке містить шлях до файлу або назву компоненту у вашому проекті, по якому ви хочете встановити гарячий зв'язок з кожним об'єктом. Ви можете відредагувати атрибутивну таблицю теми і додати нове символьне поле, яке містить цю інформацію, або ви можете приєднати іншу таблицю з цією інформацією.

2. Зробіть тему активною.

3. Клацніть на кнопці Властивості теми .

4. У діалоговому вікні Властивості теми клацніть на значку Гарячий зв'язок (Hot Link), щоб на екрані відобразилися характеристики гарячого зв'язку теми.

5. У спадаючому списку Поле (Field) виберіть в атрибутивній таблиці теми ім'я поля, яке містить імена полів або компоненти проекту, для яких ви хочете встановити гарячий зв'язок.

6. Arc View пропонує набір опцій, обумовлених заздалегідь при встановленні гарячого зв'язку, що включають: Зв'язок з текстовим файлом, Зв'язок з файлом зображення і Зв'язок з документом (для зв'язування з компонентом у проекті).

7. Якщо жодна з обумовлених заздалегідь опцій не відповідає вашим вимогам, ви можете вказати ім'я існуючого скрипта (тексту програми мовою Avenue) у поле Текст програми. ArcView звертається до цього скрипту, як тільки використовується гарячий зв'язок. Створюючи текст програми мовою Avenue для виконання гарячого зв'язку, можливо передбачити виконання майже будь-якої операції, включаючи запуск інших додатків.

8. Натисніть ОК.