Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RFP_LEKTsIYi_STUDENTAM.docx
Скачиваний:
135
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
2.2 Mб
Скачать

Особливості створення страхової компанії

Страховик створюється в організаційно-правовій формі акціонерного, повного, коман-дитного товариства або товариства з додатковою відповідальністю. Учасників страховика повинно бути не менше трьох.

Мінімальний розмір статутного фонду страховика, який займається видами страхування, іншими ніж страхування життя, установлюється в сумі, еквівалентній 1 млн євро, а страховика, який займається страхуванням життя, — 1,5 млн євро. Статутний фонд страховика повинен бути сплачений виключно в грошовій формі. Допускається формування статутного фонду страховика цінними паперами, що випускаються державою, за їх номінальною вартістю, але не більше 25 % загального розміру статутного фонду. Забороняється використовувати для формування статутного фонду векселі, кошти страхових резервів, бюджетні кошти, а також кошти, одержані в кредит, позику та під заставу, і вносити нематеріальні активи.

Вартість нетто-активів (чистих активів) страховика на будь-яку дату після закінчення другого фінансового року з дати внесення інформації про заявника до Державного реєстру фінансових установ має бути не меншою встановленого мінімального розміру статутного фонду страховика.

Загальний розмір внесків страховика до статутних фондів інших страховиків України не може перевищувати 30 % його власного статутного фонду, у тому числі розмір внеску до статутного фонду окремого страховика не може перевищувати 10 %.

Підприємства, установи та організації не можуть стати страховиками шляхом внесення змін до установчих документів за умови, що вони попередньо займалися іншим видом діяльності, навіть у разі виконання вимог законодавства. Страховик, який отримав ліцензію на страхування життя, не має права займатися іншими видами страхуван

ня. Предметом безпосередньої діяльності страховика може бути лише страхування, перестрахування і фінансова діяльність, пов'язана з формуванням, розміщенням страхових резервів та їх управлінням.

Страховик зобов'язаний формувати, обліковувати і розміщувати страхові резерви в порядку та на умовах, визначених законодавством.

Якщо страхова сума за окремим об'єктом страхування перевищує 10 % суми сплаченого статутного фонду, сформованих вільних резервів та страхових резервів, страховик зобов'язаний укласти договір перестрахування.

Страховик повинен бути забезпечений комп'ютерною технікою і програмним забезпеченням та комунікаційними засобами (телефон, факс, е-таіі), що відповідають установленим вимогам.

Страховик має право розпочати страхову діяльність у разі, якщо:

  • облікова і реєструюча системи відповідають вимогам, встановленим нормативно-правовими актами;

  • внутрішні правила страховика відповідають вимогам законодавства;

  • професійні якості та ділова репутація персоналу відповідають вимогам, установленим нормативно-правовими актами;

  • керівник та головний бухгалтер відповідають Професійним вимогам до керівників та головних бухгалтерів фінансових установ.

Умови провадження діяльності з адміністрування недержавних пенсійних фондів

Професійний адміністратор може створюватися у формі акціонерного товариства або товариства з обмеженою відповідальністю. Професійний адміністратор, утворений як акціонерне товариство, має право випускати виключно прості іменні акції. Засновником адміністратора не може бути зберігач того пенсійного фонду, з радою якого він уклав договір про обслуговування пенсійного фонду.

Розмір статутного капіталу професійного адміністратора, сплачений на момент подання заяви про видачу ліцензії грошовими коштами, не повинен бути менше суми, еквівалентної 300 тис. євро за офіційним обмінним курсом Національного банку України на день державної реєстрації такої юридичної особи.

Професійний адміністратор (крім осіб, що входять до складу виконавчих та контролюючих органів) повинен мати не менше 3 кваліфікованих працівників (у тому числі керівника структурного підрозділу, на якого покладені функції з ведення персоніфікованого обліку учасників фонду) та по два кваліфікованих працівники в кожному відокремленому підрозділі (у тому числі керівника відокремленого підрозділу).

Професійний адміністратор повинен розробити та затвердити рішенням свого органу управління порядок обліку руху архівних документів з урахуванням вимог законодавства. Права доступу до системи персоніфікованого обліку учасників пенсійних фондів повинні бути визначені в посадових інструкціях відповідних працівників.

Адміністратор повинен сформувати резервний фонд відповідно до законодавства, а також мати належне технічне забезпечення та інформаційні системи для ведення персоніфікованого обліку учасників пенсійного фонду, які відповідають вимогам і дають змогу провадити діяльність з адміністрування пенсійних фондів відповідно до вимог законодавства, що регулює діяльність з адміністрування пенсійних фондів.

Адміністратор повинен розміщуватися у власному приміщенні або в приміщенні, яке орендоване ним за договором (договорами) з власником на строк не менше 36 місяців.

Професійний адміністратор зобов'язаний підтримувати розмір власного капіталу на рівні, не меншому, ніж сума, еквівалентна 200 тис. євро за офіційним обмінним курсом Національного банку України.

Особа, яка отримала ліцензію на провадження діяльності з управління активами та ліцензію на провадження діяльності з адміністрування пенсійних фондів, зобов'язана підтримувати розмір власного капіталу на рівні, не меншому, ніж сума, еквівалентна 300 тис. євро за офіційним обмінним курсом Національного банку України.

Компанія з управління активами на момент подання заяви про отримання ліцензії повинна отримати ліцензію на здійснення професійної діяльності на ринку цінних паперів, а саме — діяльності з управління активами.

Розмір статутного капіталу компанії з управління активами, сплачений на момент подання заяви про видачу ліцензії грошовими коштами, не повинен бути менше суми, еквівалентної 300 тис. євро за офіційним обмінним курсом Національного банку України на день державної реєстрації такої юридичної особи.

Компанія з управління активами для провадження діяльності з адміністрування пенсійних фондів повинна утворити відповідний структурний підрозділ та мати не менше трьох кваліфікованих працівників у структурному підрозділі з адміністрування пенсійних фондів (у тому числі керівника такого структурного підрозділу) та по два кваліфікованих працівники в структурних підрозділах з адміністрування пенсійного фонду кожного відокремленого підрозділу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]