Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Rekomendatsiyi_do_BAK.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
157.18 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ І ТУРИЗМУ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

ІНСТИТУТ ЖУРНАЛІСТИКИ І МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН

КАФЕДРА ТЕОРІЇ ТА ПРАКТИКИ ПЕРЕКЛАДУ

Методичні рекомендації до виконання бакалаврських робіт (для бакалаврів денної та заочної форм навчання)

Київ – 2011

Методичні рекомендації до виконання магістерських робіт (для магістрантів денної та заочної форм навчання) / Укладачі : Мелько Х. Б., Гурбанська С. О. – К. : Вид-во КНУКіМ, 2011. – 18 с.

Укладачі: Х. Б. Мелько, канд. філол. наук, старший викладач,

С. О. Гурбанська, канд. філол. наук, доцент

Рецензенти:

А. В. Корольова, докт. філол. наук, професор.

Т. А. Палєй, канд. філол. наук, доцент.

Друкується за рішенням вченої ради Київського національного університету культури і мистецтв (протокол № від жовтня 2011 року)

БАКАЛАВРСЬКА РОБОТА (BACHALORS PAPER)це творча наукова робота теоретичного або теоретико-експериментального, або теоретико-практичного характеру, спрямована на самостійне вирішення складних науково-дослідницьких завдань, пов'язаних із конкретною науково-практичною проблематикою. Виконання бакалаврської роботи передбачає науковий пошук та творчий підхід студента до наукового дослідження, відбору, систематизації і самостійного аналізу мовних явищ, а також висновки науково-практичного характеру. Матеріали бакалаврської роботи обов'язково апробуються на науково-практичних конференціях, семінарах кафедри тощо.

Науковими керівниками бакалаврських робіт призначаються викладачі з науковими ступенями, а також досвідчені викладачі, які активно займаються науково-методичною роботою.

Бакалаврські роботи повинні відповідати встановленим вимогам щодо їхнього змісту та оформлення. Виконання цих робіт передбачає опрацювання певної кількості науково-довідникової літератури (до 80 позицій, з яких третя частина має бути іноземною мовою), відбір нового, раніше ніким не досліджуваного, ілюстративного фактичного матеріалу зі словникової літератури, газет, журналів, художніх творів або інших джерел (наприклад, з мережі Інтернет чи інших електронних засобів масової інформації, аудіозаписів для фонетико-експериментальних досліджень тощо), систематизацію та глибокий науковий аналіз цього матеріалу.

Мова виконання магістерських робіт

Бакалаврські роботи як вид державної атестації виконуються англійською мовою. Фактичний матеріал, який аналізується, систематизується та описується, подається англійською мовою.

До бакалаврської роботи додається SUMMARY, обсягом до 3-х сторінок українською мовою.

У SUMMARY вказується актуальність теми дослідження, мета, основні завдання та матеріал роботи, методи дослідження, стислий зміст роботи, основні здобуті наукові результати та висновки, її практичне застосування.

Захист бакалаврських робіт

Голова державної екзаменаційної комісії проводить державну атестацію англійською мовою, при цьому питання екзаменаторів та членів комісії повинні ставитися англійською мовою. Поставлені запитання повинні стосуватися проблеми, яка досліджується в бакалаврській роботі, і тих висновків, яких дійшов студент за результатами її виконання.

Студенти захищають результати своїх робіт англійською мовою, відповідають на запитання голови, членів ДЕК та присутніх на захисті керівників Інституту журналістики і міжнародних відносин, інших викладачів також англійською мовою. Виступ студента на захисті триває не більше 10 хвилин, 10-15 хвилин відводиться на запитання та відповіді на них.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]