Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Екзамен / Теория 2.doc
Скачиваний:
57
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.87 Mб
Скачать

174. Процедури аудиту грошових коштів та їх еквівалентів у національній валюті.

Основн завд аудиту операцій з коштами, стану розрахунків та ін активів є: -факт виявлення грошей в касі; - перевірка збереження готівки в касі; -перевірка записів в касовій книзі; -складання акту перевірки каси; -перевірка прибут і видатк КО, доків та форм по суті; -перевірка відповідності касової дисципліни; -перевірка обліку кас операцій (перевірка прави-льності ведення журналу кас операцій, перевірка машино-грами по КО, перевірка стану аналіт обл, перевірка балансу по ГК і ф. 3; - надання висновку.

Джер інфо для аудиту грош коштів є: . 1) Первинні доки з обліку грош коштів.2)Облікові регістри, що використ для відображ госп операцій з обліку коштів, розрахунків та інших активів 3) Акти та довідки попередніх ревізій, ауд висновки та ін док-ція, що узагальнює результати контролю. 4) Головна книга. 5) Звітність. Під час аудиту грош коштів в касі потрібно керуватись чинними нормат та законод доками, а саме: Положенням про ведення кас операцій в нац валюті в Укр.Для забезпеч надійності і збереження готівки, у відповідності з Полож про ведення кас операцій в нац валюті в У, каса повинна бути ізольована від ін приміщень, обладнана спец віконцем для проведення операцій з клієнтами і співробіт-никами, мати сейф чи металічну шафу, охоронно-пожежну сигналіз, яка відповідає вимогам діючого стандарту.

1й етап аудиту перевірки касових операцій передбачає проведення раптової ревізії каси з повним поаркушним перерах усіх грошей та ін цінностей, що знахя у касі п-ва (векселів, зобов'язань). Це перешкоджає можливості скрити недостачу, надлишок чи ін зловживання. До початку перевірки наявність грош коштів і ін цінностей касир повинен скласти касовий звіт. В нього включ всі приб і видатк касові доки, які знах в касі. Після перевірки грошей та ін цінностей в касі, склад відомість інв-ції каси та обов'язково результати фіксуються в роб доках а-ра. 2им етапом є перевірка правильності заповнення кас доків та орг-ції порядку ведення касо операцій. Під час перевірок з'ясовується наявність у п-ва касової книги, а також відповідність її оформлення вимогам наказу Мінстату. Перевірка операцій з видачі готівки з каси проводиться на 3му етапі аудиту. Особлива увага під час перевірок касової дисципліни має приділятися цільовому використ готівки, яку п-во одержує в установі банку. Суми і напрямки використ готівки, одерж в касі банку, порівнюються з аналогіч показниками їх факт витрачання із залученням відповідних виправдувальних доків. За результатами перевірки встановл конкретні факти нецільов використ готівки, з'ясовуються їх причини.Перевіряючи касові операції, необхідно встановити їх законність, достовірність і госп цілеспрямованість. При цьому старанно аналізуються повнота та своєчасність оприбуткування грошей в касу. .

176. Процедури аудиту доходів і фінан сових результатів.

Аудит доходів та фінансових результатів включає кілька етапів:1. Визначення доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг - визначається шляхом вирахування з доходу відповідних податків, зборів, знижок. Та звірка Кредита рахунка 70 з Ф.№ 2 код рахунка(010)). 2. Собівартість реалізованої продукції (ряд 040) слід звірити стр. 040 графа 3 з графою 5 рядок "Разом" ж/о №11. Показується виробнича собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг) визначається згідно ПБО "Запаси". 3. Валовий прибуток (збиток) розраховується як різниця між читим доходом від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг). І собівартістю реалізованої продукції. 4. По статті "Інші операційні доходи" контролюють: доходи від операційної оренди активів; доход від операційних курсових різниць; відшкодування рініше списаних активів; доход від реалізації оборотних активів. Паралельно проводиться аудит статті "Інші операційні витрати" - яка включає собівартість реалізованих виробничих запасів; сумнівні (безнадійні) борги та втрати від знецінення запасів; втрати від операційних курсових різниць; визнанні економічні санкції. 5. Визначається прибуток від операційної діяльності (це основна діяльність підприємства, а також інші види діяльності, які не є інвестиційною чи фінансовою діяльністю) - це алгебраїчна сума валового прибутку (збитку), іншого операційного доходу, адміністративних витрат, витрати на збут та інших операційних витрат. 6. Проводиться аудит 1) Інших фінансових доходів - дивіденти, відсотки отримані від фінансових інвестицій.2) "Доход від участі в капіталі" - включає доход отриманий від інвестицій у дочірні або спільні підприємства, облік яких ведеться методом участі в капіталі.  3) "Інші доходи" - включають доход від реалізації фінансових інвестицій, необоротних активів, майнових комплексів.7. Прибуток до оподаткування визначається як алгебраїчна сума прибутку (збитку) від основної діяльності, фінансових та інших доходів, фінасових та інших витрат (збитків).  Податок на прибуток визначається згідно з ПБО 17 "Податок на прибуток" та згідно Закону "Про оподаткування прибутку підприємств" та відповідно проводиться порівняяня (контроль) з декларацією про прибуток підприємства.

Соседние файлы в папке Екзамен