Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Екзамен / Теория 2.doc
Скачиваний:
57
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.87 Mб
Скачать

8. Користувачі обліково – економічної інформації та їхні інтереси

Необхідність проведення аудиту обмовлюється потребою користувачів інформації про реальний стан суб’єкта госп-ня. Користувачами цієї інф-ї можуть бути: 1)упововажені на підставі законів України представники органів державної влади; 2)власники, засновники госп. суб’єкта; 3)інші юр. та фіз. особи, які мають матеріальну зацікавленість у результатах госп.-фін. д-сті суб’єкта госп-ня (кредитори, інвестори, постачальники та ін. особи). Користувачі цієї інф-ї мають право, згідно із ЗУ “Про ауд. д-сть” виступати замовниками на проведення аудиту та виконання інших ауд. послуг, визначати обсяги та напрями ауд-х перевірок у межах повноважень, наданих зак-вом, установчими док-ми або окремими договорами. Об’єктивність аудит. висновку передбачається незалежністю аудиту і диктується потребами користувачів. Вневненість у достовірності і повноті інф-ї, наданої аудитором користувачам, не є абсолютною. Аудит дає лише приблизний, хоч достатньо високий, ступінь цієї впевненості. Аудит – це процес зменшення рівня інф-ного ризику для користувачів фін. звітів.

До користувачів аудиторської інформації належать як зовнішні так і внутрішні користувачі.

До внутрішніх належать: Внутрішні. 1) Існуючі акціонери (якщо АТ)- Визначення суми дивідендів, що підлягають розподілу. Придбання, продаж та володіння цінними паперами;2) Керівництво підприємства, керівники підрозділів.- Регулювання діяльністю підприємства;3) Працівники підприємства- Оцінка здатності підприємства своєчасно виконувати свої зобов’язання перед працівниками та їх забезпечення. Також сюди відносять менеджерів різних рівнів управління. До зовнішніх належать:1) Потенційні інвестори - Оцінка здатності підприємства отримувати прибутки та доцільності вкладання коштів в розвиток;2) Банки та інші кредитори - Оцінка здатності підприємства своєчасно виконувати свої зобов’язання щодо кредиторів;3) Замовники, покупці, клієнти - Оцінка здатності підприємства своєчасно виконувати свої зобов’язання.; 4)Органи державного управління - Своєчасність і повнота сплати податків.Також сюди належать профсоюзи та широка громадськість.

9. Причини необхідності існування незалежного аудиту

Необхідніст існування незалежного аудиту обумовлена розвитком економічних відносин : розвитком машинного в- цтва, появою акціонерних компаній.

4ри причини існування незал. аудиту: 1+ залежність управлінських рішень від якості фінансово – економічної інформації. 2+ достовірність фінансово- економічної інформаціїне може бути оцінена безпосередніми користувачами, необхідні спеціальні знання. 3+ фінансова звітність та інша економічна інформація схильна до викривлень, її достовірність не може бути автоматично досягнута. 4+ велика кількість користувачів фінансово – економічної інформації з різними інтересами та обмеженість доступу до неї.

10. Аудиторські послуги та їх види.

Згідо з З-ном Укр “Про А-ку дія-ть” ст.3, пон-тя А-ка дія-ть вкл-є в себе організац і методичне забезпеч А-ту, практичне виконання А-х перевірок та надання інш А-х послуг. А-кі послуги можуть надаватися у формі А-х перевірок та повязаних з ними експертиз, консультації з питань б/о , звітності, опадаткування, аналізу, фін-госп діял-сті та ін види економіко-правового забез-ння підпр діял-сті фіз та юр осіб. Разом з цими видами послуг аудит фірми Укр можуть проводити роботи по приватизації майна держ підпр-в, комерціал-ції торгівлі, акціонування підпр-в, готують матеріали для роз-ку справ клієнтів в арбітражних судах, тобто завдяки аудиту зд-ся посередницький контакт. А-ка дія-ть в кінц рах-ку уявл собою досить високу форму організації і здійсн ек думки.

Необхідність проведення ауд-ту обум-ся потребою користувачів. Користувачами інф-ції про фін стан можуть бути :власник субєкта госп-ня або кер-во апарату цього субєкта, інша юр або фіз особи, які мають матер зацікавленість в рез-х фін-госп діял-ті суюєкта госп-ня (кредитор, інвестор, постач-к). Корист-ам необхідна впевненість у достовірності і повноти наданої інф-ції про стан субєкта, при цьому самі користувачи не мають доступу до джерел інф-ції і не мають спец знань для оцінки цієї інф-ції це зумовлює їх потребу у висновках спеціаліста. Потребами корист-ів дикт-ся. Що висновок повинен бути обєктивним і це перед-є незалежність аудиту як обовязкову умову і одну із спеціфічних рис. Надана аудитору достов-ть повноти інф-ції не є абсолютною. Аудит дає лише деякий, хоч і достатньо високий ступінь впевненості.

До аудиторських послуг належать:

* здійснення оперативних перевірок; компіляція даних бухгалтерської інформації;

* послуги консультативного та інформативного характеру; ■ бухгалтерська та економіко-правова експертизи;

* ведення бухгалтерського обліку;

* інші види економіко-правового забезпечення суб'єктів гос­подарювання.

Аудиторські послуги у вигляді консультацій можуть надаватися на підставі договору, письмового або усного звернення замовника до аудитора (аудиторської фірми).

Оглядові (експрес) перевірки фінансової звітності виконуються аудитором з метою встановлення негативних фактів фінансової звітності, з наданням клієнтові аудиторського звіту.

Операційна перевірка проводиться з метою перевірки окремих питань, про що є домовленість з клієнтом. Аудитор надає клієнтові звіт, який має обмежене коло користувачів.

Компіляція здійснюється аудитором з метою трансформації обліку клієнта за іншими, ніж в Україні, стандартами обліку. Основна мета такої послуги, на відміну від аудиту, полягає у збереженні класифікації і підсумку фінансової інформації. При цьому аудиторські докази стосовно цієї інформації не вимагаються.

З аудитом одночасно підприємству-клієнту не можна надавати такі послуги:

ведення бухгалтерського обліку;

відновлення бухгалтерського обліку;

складання фінансової звітності і податкових декларацій.

Соседние файлы в папке Екзамен