Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник брош. - копия.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
162.03 Кб
Скачать

«М’яч середньому»

Підготовка. Гравці розподіляються на 2-3 команди, стають по колам. Кожна команда від направляючого гравця розподіляється по черзі. Перший номер стає у центр кола (водячий), в руках у нього м’яч.

Хід гри. По сигналу перший номер передає м’яч другому, другий номер повертає м’яч. Потім перший номер передає м’яч третьому, третій – повертає м’яч. І так по колу до останнього номера. Коли останній номер повернув м’яч першому, перший підіймає м’яч угору, команда виграла. При повторенні гри водячий змінюється.

Правила. М’яч передавати всім гравцям по черзі, вказаним способом. Якщо гравець втратив м’яч, він його підіймає і гра продовжується з того ж місця.

Варіанти. М’яч можна передавати і у зворотному напрямку (наприклад від другого номера до восьмого, з восьмим передача два рази і повертаємось в зворотному напрямку: з сьомим номером, з шостим і т.д.).

«Не давай м’яча водячому»

Підготовка. Гравці стають по колу на відстані витягнутих рук. Вибирають 2-4 водячих. Гравцям дають м’яч.

Хід гри. По сигналу гравці передають м’яч у повітрі або з ударом о підлогу так, щоб водячі не змогли його спіймати. Якщо хтось з водячих торкнеться м’яча або спіймає його, то він міняється місцями з гравцем від якого спіймав м’яч. Гра проводиться визначений час. По закінченню гри відмічають гравців які не разу не були водячими.

Правила. Не можна довго тримати м’яч. Водячий може торкатися м’яча навіть коли він в руках у гравців.

«Захист-укріплення»

Підготовка. Гравці стають по колу. Креслять лінію кола. В центрі кола ставлять укріплення (три зв’язані гімнастичні палиці або три фішки). Вибирають водячого який буде захищати укріплення. В руках у гравців волейбольний м’яч.

Хід гри. По сигналу гравці починають збивати укріплення. Захисник закриває укріплення, захищає його руками та ногами. Гравець якому вдасться збити укріплення, стає на місце захисника. Грають встановлений час. Наприкінці гри відмічають гравців які краще проявили себе у метанні м’яча та кращих захисників.

Правила. Гравцям не можна заходити за лінію кола. Захисник не має права тримати укріплення руками. Не можна навмисно влучати у захисника.

«Незручний кидок»

Підготовка. Гравці вишиковуються у шеренгу. Два баскетбольних або волейбольних м’яча.

Хід гри. Гравці по черзі кидають м’яча з положення присівши, руки за спиною з м’ячем. М’яч кидають з-під ніг. Кожна спроба фіксується. Поступово гравці, що кинули не далеко виходять з гри. Наприкінці залишається гравець, що кинув дальше за всіх.

Варіанти. Гру можна проводити розподіливши гравців на команди.

Ігри зі стрибками «Човник»

Підготовка. Гравці діляться на дві команди. Команди стають одна напроти другої. Посередині, між ними, креслять лінію старту.

Хід гри. З кожної команди виходять по одному гравцю. Від лінії старту стрибає гравець з першої команди. Після стрибка першого номеру по п’ятам відмічають місце його приземлення. Гравець повертається у свою команду. З місця його приземлення стрибає гравець команди супротивника. Його завдання перестрибнути лінію старту. Якщо гравець перестрибує лінію старту, то його команда отримує переможне очко, якщо ні – то очко отримує перша команда. Гра триває поки усі гравці з обох команд не виконають стрибки. Перемагає команда яка набрала більшу кількість очок.

Правила. Перед стрибком заступати за лінію не можна. Місце приземлення відмічають по останньому торканню.

Варіанти. Гру можна проводити трійними стрибками з місця.