Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник брош. - копия.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
162.03 Кб
Скачать

«Рухлива ціль»

Підготовка. Креслять велике коло. Гравці стають по колу на відстані 2-3 кроки один від одного. В руках одного з них волейбольний м’яч. У середині кола стоїть водячий.

Хід гри. По сигналу водячий бігає по колу, а гравці намагаються влучити в нього м’ячем. Гравець який влучив у водячого стає на його місце. Гра проводиться за часом. Перемагає гравець який був водячим більшу кількість разів.

Правила. За лінію не заступати. Не зараховуються попадання: у голову; від землі; якщо водячий зловив м’яча.

Методичні вказівки. Гру краще проводити у декількох колах одразу.

«М’яч сусіду»

Підготовка. Два баскетбольних або волейбольних м’яча. Гравці вишиковуються по колу на відстані одного кроку один від одного. М’ячі роздають гравцям, які стоять напроти.

Хід гри. По сигналу керівника гравці починають передавати м’яч по колу в одному напрямку (вправо або вліво) як змога швидше, щоб один м’яч наздогнав другий. Програє гравець у якого опинилося два м’яча. М’ячі знов передаються гравцям які стоять на протилежних місцях. Гра починається заново. Грають 4-5 хв. Після чого відмічаються гравці, які добре передавали м’яч.

Правила. М’яч передається з рук в руки кожному гравцю. Гравець, який втратив м’яча повинен підібрати його, стати на своє місце і передати сусіду.

Методичні вказівки. На початку гри можна зменшити відстань між гравцями з м’ячем. Під час гри можна змінювати напрямок руху м’яча по свистку.

«Гонка м’ячей у колонах»

Підготовка. Група ділиться на 2-3 команди, вишиковується в колонах на лінії старту. Направляючим гравцям роздають м’ячі (баскетбольні або волейбольні).

Хід гри. По сигналу гравці починають передавати м’яч над головою до останнього в колоні. Коли останній гравець отримав м’яч, він біжить на початок колони і знов починає передавати м’яч. Гра закінчується коли гравець, який був направляючим, знов стане на своє місце. Команда отримує очко. Гра проводиться за визначеною кількістю спроб. Перемагає команда, яка отримала більше очок.

Правила. М’яч передавати з рук в руки. Якщо м’яч втратили, то гра продовжується з того місця де було втрачено м’яча.

Варіанти. М’яч передають вправо – вліво, над головою – під ногами.

Методичні вказівки. Звернути увагу на шикування в колонах.

«Гонка м’ячей по колу»

Підготовка. Гравці стоять по колу на відстані витягнутих рук, розраховуються на перші та другі номери. Перші номери – одна команда, другі – друга команда.

Двох гравців, які стоять поруч, назначають капітанами і дають їм м’ячі.

Хід гри. По сигналу капітани починають передавати або перекидати м’ячі по колу, один вправо, другий вліво, тобто через одного гравця, гравцям своєї команди. М’ячі перекидають по колу до тих пір, поки м’ячі знов не опиняться у капітанів. Капітан підіймає руки угору з м’ячем.

Виграє команда яка швидше провела м’яч по колу.

Гру проводять визначену кількість спроб (3-4).

Правила. М’яч обов’язково перекидати через одного гравця. Якщо м’ячі зіткнулися у повітрі та впали, їх потрібно підняти і продовжити гру.

Ігри з бігом