Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник брош. - копия.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
162.03 Кб
Скачать

Ігри з елементами загальнорозвиваючих вправ «Заборонений рух»

Підготовка. Гравці шикуються у шеренгу. Керівник стає у 5-6 кроках перед ними.

Хід гри. Керівник пропонує гравцям виконувати за ними усі рухи, за виключенням «забороненого. Наприклад, заборонено виконувати рух «руки на пояс». Керівник під рахунок починає виконувати різні рухи, а гравці повторюють їх. Без попередження керівник виконує заборонений рух. Учасник гри який виконав його, робить крок у перед, а потім продовжує грати.

Гра триває 3-5 хв. Наприкінці відмічають гравців які не допустили помилки, а також неуважних гравців.

Правила. Чітко виконувати усі рухи.

Варіанти. Гру можна проводити під музичний супровід.

«Бій півнів»

Підготовка. Креслять коло діаметром 3-4 м. Гравців розподіляють на дві команди. Вишиковують у шеренгах, одна команда напроти другої.

Хід гри. З кожної команди виходять по одному гравцю. Вони підходять до кола, стають на одну ногу, другу ногу підгинають назад, руки тримають за спиною. По сигналу півні стрибають на одній нозі і плечем намагаються виштовхнути супротивника з кола або зробити так щоб він втратив рівновагу і відпустив ногу або став на дві ноги. Переможець отримує очко для своєї команди. Далі наступна пара. Гра триває поки всі гравці не побувають у ролі півнів. Перемагає команда яка набрала більшу кількість очок.

Правила. «Бій» починається тільки по сигналу. Руки тримати за спиною. Якщо за 10 с немає переможця, то зараховується нічия.

Варіанти. Бій качок. Гравці стрибають навприсядки і намагаються або виштовхнути супротивника з кола, або зробити так, щоб він впав на коліно.

«Перетягування через лінію»

Підготовка. Гравці розподіляються на дві команди. Стають у шеренгу одна напроти другої. Між ними креслять лінію.

Хід гри. Виходять по одному гравцю з кожної команди. Стають біля лінії обличчям один до одного, беруться за руки. По сигналу керівника починають перетягувати гравця кожний у бік своєї команди. Якщо один з гравців переступив за лінію то він програє. Той хто виграв приносить команді переможне очко. Далі наступна пара гравців. Гра продовжується поки всі гравці з команди не візьмуть участь у перетягуванні. Перемагає команда яка набрала більшу кількість очок.

Правила. Не можна тягнути за одяг, за ноги. Якщо за 10-15 с ніхто не заступив за лінію, призначається нічия.

Варіанти. Перетягувати можна однією рукою, по одному гравцю, парами, всім гравцям одразу.

«Придумай сам»

Підготовка. Групу ділять на дві команди. Команди шикуються у шеренгах одна напроти другої.

Хід гри. По сигналу керівника з однієї команди виходить на середину гравець і показує два різних рухи. Повертається у свою команду. Виходить гравець з другої команди показує два нові рухи, які не похожі на попередні. І так по черзі всі наступні гравці. Якщо одна з вправ схожа, то команді нараховують штрафне очко.

Гра триває 5-6 хв. Перемагає команда яка набрала меншу кількість штрафних очок.

Правила. Гра проводиться у швидкому темпі. Якщо гравець затримує час (не може швидко придумати вправу), то команді нараховують штрафне очко. Рухи не можна повторювати.