Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник брош. - копия.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
162.03 Кб
Скачать

«Третій зайвий»

Підготовка. Гравці стають по колу парами (один за одним). Вибирають пару водячих (один тікає, другий наздоганяє).

Хід гри. По сигналу один гравець тікає другий його наздоганяє. Гравець який тікає має право забігти у коло і стати попереду у обраної пари гравців. Гравець який стоїть по заду, стає третім зайвим і починає тікати. Якщо гравець який наздоганяє торкнувся спіни гравця який тікав, то вони міняються місцями.

Правила. Не можна бігати через коло. Гравці які стоять по колу не заважають водячим.

«Ворон, курчата та насідка»

Підготовка. Гравці шикуються у колону. Вихідне положення: руки на пояс гравцю що стоїть попереду. Вибирається водячий – «ворон».

Хід гри. «Ворон» стає обличчям до колони гравців. Перший гравець у колоні – «насідка», всі інші – «курчата». Завдання «ворона» – спіймати останнього гравця у колоні, завдання насідки – захищати курчат. Якщо «ворон» наздоганяє останнього гравця, то він йде у кінець колони. «Насідка» стає «вороном», а наступний гравець стає «насідкою». Гра продовжується поки всі гравці не побули у ролі «ворона» та «насідки».

Правила. «Насідка» не може впливати на «ворона» фізично. Якщо колона гравців розірвалася, то вважається, що «ворон» виграв.

«Лабіринт»

Підготовка. Гравці вишиковуються у 3-4 шеренги на відстані витягнутих рук, беруться за руки. Відстань у колонах (при команді праворуч або ліворуч) до попереду стоячого гравця на дві витягнутих перед собою руки. Вибирають двоє водячих.

Хід гри. По сигналу один гравець тікає другий наздоганяє. Водячі бігають між шеренгами гравців. Керівник подає команди: «Праворуч!», «Ліворуч!». Коли подається команда, гравці, які стоять у шеренгах взявшись за руки, опускають руки, виконують команду і знову беруться за руки, тобто змінюється напрямок для бігу водячим. Якщо один гравець наздогнав другого. То вони міняються ролями. Гра триває 8-10 хв. Керівник змінює водячих через 1-2 хв.

Правила. Водячі бігають тільки між шеренгами. Водячим під руками пробігати не можна. При команді «Праворуч!» або «Ліворуч!» водячим можна бігати у любому напрямку.

Методичні рекомендації. Гра пояснюється з показом. Звернути увагу на правильність виконання строєних команд.

«Комбінована естафета»

Підготовка. Гравці діляться на команди. До початку естафети готується полоса перепон: на відстані 15-20 метрів кладуть гімнастичну скакалку та фішку з тенісним м’ячем, напроти кожної команди на стіні малюють коло на відстані 5-7 метрів. Гравцям видають баскетбольні м’ячі.

Хід гри. По сигналу гравці, з веденням м’яча біжать до фішок, кладуть баскетбольний м’яч, беруть скакалку, роблять 10 стрибків через скакалку, кладуть скакалку, беруть тенісний м’яч і намагаються влучити у намальоване коло. Якщо влучили, кладуть м’яч на місце, беруть баскетбольний м’яч і з веденням м’яча повертаються назад і передають естафету наступним гравцям. Гра закінчується коли останній гравець у команді пересіче лінію фінішу. Перемагає команда, яка швидше і без порушень правил закінчила естафету.

Правила. Не можна вертатися назад поки не влучиш у намальоване коло. Обов’язково робити 10 стрибків.