Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник брош. - копия.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
162.03 Кб
Скачать

Ігри на увагу «Гаряча рука»

Діти утворюють коло. Водячий стоїть у центрі і каже: «Холодно, холодно!». Всі гравці виставляють руки, долонями вгору. Водячий – гаряча рука, ходить по колу, намагається кого-небудь злегка ударити по долоням. Діти швидко ховають руки назад. Водячий проходить по колу 2-3 рази (за домовленістю).

Правила. Той, до кого доторкнеться водячий, робить крок назад і виходить з кола. Коли водячий міняється, дитина продовжує грати разом зі всіма.

Методичні вказівки. Дітей, які навмисне піддаються, не слід призначати водячими. Можна водячого змінювати при кожному попаданні по долоням.

«Відгадай у кого м'яч»

Вибирається водячий. Діти стоять щільним кільцем обличчям у середину кола. Водячий – стоїть у середині кола. Із зовнішнього боку кола, за спинами, діти передають тенісний м'яч. Водячий повинен вгадати у кого м'яч. Він звертається до одного з гравців, якщо думає що у нього м'яч, і каже: «Руки!». Гравець повинен показати руки. Якщо м'яча у нього немає, то гра продовжується. Якщо ж водячий відгадав у кого м'яч, то він стає на місце цієї дитини.

Правила. Не можна підказувати або виразом обличчя допомагати водячому.

Методичні вказівки. Якщо водячий за 1-2 хв. Не може відгадати у кого м’яч, то його міняють.

«Швидше до названого кольору»

З одного боку майданчика креслять 2-4 кола, в них кладуть по одній іграшці різного кольору (у однаковій кількості). Призначають водячого, який стає з боку, напроти середини майданчика. Всі діти шикуються на протилежній колу стороні майданчика у колони, відповідно до кількості накреслених кіл. Водячий називає один з кольорів, в який зафарбовані іграшки. Діти, що стоять першими у колонах, наввипередки біжать до кіл. Там беруть іграшки, названого кольору і підіймають руку вгору. Серед них визначають переможця. Він отримує очко і повертається у свою колону разом з тими гравцями, хто бігав. Потім, коли називають інший колір, біжать інші діти. Перемагає, той хто набрав більшу кількість очок.

Правила. Діти можуть бігти лише після того, як водячий назве колір іграшки.

Методичні вказівки. Гру можна проводити як командну.

Ігри на координацію «Цілься точніше»

7-8 дітей утворюють коло радіусом 2-4 м. У центрі кола 2-3 кеглі. Місце кожної дитини відмічене якою-небудь геометричною фігурою. Діти стоять на місці і перекидають м'яч один одному по колу. По сигналу «Цілься точніше!» дитина, у якої в цей час в руках м'яч, прицілюється і кидає м'яч у кеглю.

Якщо їй вдасться попасти, то біля цієї дитини ставлять кольоровий кружечок, прикріплений до палички, а якщо ні – дитина передає м'яч далі, по колу. Виграє той, у кого більше кружечків.

Методичні вказівки. Гру можна проводити під музичний супровід, коли музика зупиняється, треба кидати м’яч.

«Футболіст»

На рівному місці майданчика розкладають 2-3 великих м'яча на відстані 2 м один від одного. Перед кожним з них стає дитина із зав'язаними очима. По команді вихователя діти повертаються довкруги і роблять чотири кроки від м'яча, а потім повертаються знову довкруги і йдуть у зворотному напрямку – б'ють м’яч ногою. Виграє той, хто попав по м'ячу.