Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Крим право України у схемах та таблицях.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
12.41 Mб
Скачать

Прекурсорів

Примітки

Підслідність – органи внутрішніх справ.

Категорія злочину – тяжкий.

Об’єктом злочину є встановлений

порядок поводження з предметами, які можуть бути сировиною або технологіч- ними компонентами для виготовлення наркотичних засобів або психотропних речовин, чим створюється загроза запо- діяння шкоди інтересам держави у сфері охорони здоров’я, благополуччю населення.

Предметом злочину є прекурсори,

тобто речовини та їх солі, що використовуються при виробництві, виготовленні наркотичних засобів, психотропних речовин, включених до Переліку.

Об’єктивна сторона злочину полягає в активних діях, спрямованих на незаконне виробництво, виготовлення придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів з метою їх використання для виробництва або виготовлення наркотичних засобів чи психотропних речовин. Кожна із зазначених дій містить ознаки самостійного злочину.

Виробництво наркотичних засобів

або психотропних речовин – це усі дії, пов’язані з серійним їх одержанням із хімічних речовин або рослин. Придбання – може бути оплатне, безоплатне отримання від іншої особи під заставу, обмін на речі тощо. Зберігання – це фактичне володіння прекурсорами.

Пересилання може здійснюватися

поштою, багажем або посланцем з одного населеного пункту в інший у межах України.

Збут – це будь-які оплатні або безо- платні форми реалізації наркотичних засобів чи психотропних речовин. Злочин вважається закінченим з моменту вчинення однієї із зазначених вище альтернативних дій.

Суб’єкт злочину – особа, яка досягла

16-річного віку.

Особа, яка досягла 16-річного віку.

Суб’єктивна сторона – умисна форма

вини та мета використання прекурсорів для виробництва або виготовлення наркотичних засобів чи психотропних речовин, а за ч. 2 ст. 311 – ще і мета збуту.

Кваліфікуючі ознаки – повторність, попередня змова групи осіб, великий розмір

прекурсорів, мета збуту та незаконний збут (ч. 2); організована група (ч. 3).