Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шканова Инфраструктура товарного рынка.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
8.52 Mб
Скачать

6.2. Устаткування для зберігання товарів

Залежно від фізико-хімічних властивостей товарів, що зберігаються, складське устаткування поділяється на:

  • устаткування для зберігання тарно-пакувальних і штучних товарів;

  • устаткування для зберігання насипних матеріалів (продукції);

  • устаткування для зберігання наливних вантажів.

Для зберігання тар но-па кувальних і штучних товарів застосо­вують стелажі, піддони і контейнери.

Стелажі— найбільш поширене устаткування, вироблене з ме­талу, деревини, пластмаси або залізобетону, їх виробляють з ураху­ванням стандартних розмірів піддонів, маси вантажних пакетів, ви­соти вилок навантажувачів, сітки колон будівлі складу та інших ознак. Стелажі, що встановлюють усередині закритого складу, мо­жуть бути односторонніми (встановлюються уздовж стін примі­щення), двосторонні (з підходом або під'їздом до них з двох боків). На полицях таких стелажів укладають товари, що розміщені на під­донах. Стелажі-навіси монтують на відкритому майданчику з твер­дим покриттям і облаштовують дахом, що захищає товари від атмо-сферни с опадів. В такий спосіб створюють напівзакриті склади. Для зберігання деяких видів товарів застосовують спеціальні стелажі з особливою конструкцією: стоїчні, консольні, металеві скоби тощо. Набули широкого розповсюдження спеціальні стелажі, призначені для зберігання листового металу, металопрокату (труб, швелерів тощо), передніх підвісок (мостів) автомобілів та ін.

Піддони— це засоби механізації, зберігання і транспортуван­ня товарів. Застосування піддонів дає змогу механізувати склад­ські роботи, раціонально використовувати площі та ємності скла­дів і транспортних засобів (вагонів, платформ, причепів і кузовів автомобілів, трюмів, палуб тощо), краще використовувати маши­ни і механізми, запобігати пошкодженню товарів, скорочувати час, трудові і матеріальні витрати на вантажно-розвантажуваль­них операціях, полегшувати облік товарів.

За конструкцією піддони поділяються на плоскі, ящикові, стоїчні, спеціальні.

Плоский піддон застосовують для складування тарно-пакувальних і штучних товарів, що забезпечуює стійку укладку вантажу на площині піддона. Такі піддони можуть розміщуватися в стелажах, а також утворювати штабель. Найбільше розповсю­дження має дерев'яний плоский піддон розміром 800 х 1200 мм.

Ящиковий піддон призначений для групування дрібних паке­тів, коробок, пакунків, малогабаритних виробів, що не мають упаковки. Такі піддони, встановлені навантажувачем один на од­ного, утворюють штабелі, які можна швидко розміщувати в будь-якому місці складу. В деяких випадках піддони розміщують на поличних стелажах. Ящикові піддони виробляють з деревини, металу, пластмаси, а також комбінованої конструкції (деревоме-талеві). Найбільше розповсюдження мають піддони розміром 800 х 800 х 600 мм.

Стоїчний піддон — це зварна конструкція, аналогічна ящико­вому піддону, але без стінок, з дерев'яною підлогою. Він призна-

чений для укладання довгомірних товарів (руберойду, карданних валів, ресор тощо). Найбільш розповсюджений розмір піддону-1200 х 1200 х 1000мм.

Спеціальні піддони призначені для зберігання окремих това­рів, при перевезенні і зберіганні яких не можна застосовувати піддони, зазначені вище.

Насипні товари (кухонна сіль, будівельні матеріали, зерно тощо) зберігаються в бункерах і засіках.

Бункер— це ємність, що слугує для тимчасового зберігання і пересипання різних насипних матеріалів через верхній пристрій і нижній висипний отвір із затвором. Бункери виробляються з де­ревини, металу або залізобетону, мають прямокутну, круглу або конічну форму. Вони також поділяються на наземні, напївпідзе-мні, підземні.

Засіки — це місця для насипання навалочних вантажів, відго­роджені одне від одного вертикальними перегородками. Найбі­льше розповсюдження мають залізобетонні і дерев'яні засіки.

Нафтопродукти та інші наливні вантажі зберігаються в резе­рвуарах, бочках, бідонах тощо.

Резервуар— це ємність для зберігання бензину, керосину, рідкого мазуту тощо. Резервуари встановлюється на землі, під землею, частково над землею. Резервуари виробляються з металу, залізобетону. Вони мають різну форму— циліндричну (вертика­льну і горизонтальну), прямокутну, квадратну, сферичну тощо, мають пристрої для зливання і наливання рідини, випускання по­вітря з середини резервуара.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]