Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Крим нал стика ( спит) (Автосохраненный).docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
12.08.2019
Размер:
278.35 Кб
Скачать

10.Криміналістична техніка.

"криміналістична техніка" — це розділ криміналістики, який є системою теоретичних положень, принципів і заснованих на них технічних засобів та методів, що застосовуються для збирання, обробки, дослідження та подання криміналістичної інформації при розслідуванні та попередженні злочинів. До завдань криміналістичної техніки належать:1) розробка технічних засобів та методів, що забезпечують уведення в процес доказування нових джерел криміналістичної інформації;2) виявлення та вилучення слідів злочину; 3) встановлення механізму утворення слідів та причин їх взаємодії; 4) встановлення властивостей і станів, групової належності та тотожності об'єктів-джерел інформації; 5) обробка та використання криміналістичної інформації та розкриття та попередження злочинів; 6) розробка прийомів, технічних засобів оцінки та подання криміналістичної інформації в правоохоронній діяльності.

11.Криміналістична тактика.

Криміналістична тактика - розділ кримінології, який становить собою систему положень і тактичних рекомендацій з організації та планування, розслідування й визначення оптимальної поведінки осіб, які здійснюють розслідування з урахуванням їх відносин та взаємодії з іншими учасниками розслідування на основі норм і принципів кримінального процесу.

12.Методика розслідування окремих видів злочинів.

Методика розслідування окремих видів злочинів, як розділ криміналістики є системою наукових положень і заснованих на них рекомендацій щодо розкриття і попередження злочинів: економічних, проти особи, особистої та громадської (колективної) власності, суспільної безпеки, суспільного порядку і здоров'я громадян, охорони навколишнього середовища.

13.Поняття методологічних основ криміналістики.

Методологія науки криміналістики — це загальна теорія науки, яка охоплює вчення про методи пізнання, предмет науки, понятійний апарат, закономірності розвитку криміналістики в історичному аспекті.

14.Застосування в криміналістиці діалектичної логіки як загального методу пізнання.

В основі загального методу лежить філософське знання. Першою формою пізнання була антична філософія. Найвище досягнення цього періоду — логіка Аристотеля. Розвинуті пізніше основні закони діалектики та категорії діалектичної логіки (закон переходу кількості в якість, єдності протилежностей, окремого та цілого, тотожності, загального зв'язку) використовують як інструмент пізнання природи й суспільства. Тому матеріалістична діалектика та її категорії становлять загальний інструмент пізнання, тобто загальний метод.

15.Системно-структурний підхід.

системно-структурний метод — спосіб пізнання та індивідуалізації (розпізнання) об'єкта дослідження на основі опису його структурних ознак. Суть цього методу полягає в тому, що об'єкт досліджується як елемент певної системи, що перебуває в різноманітних і численних структурних зв'язках, які також всебічно досліджуються. Застосовують переважно в експертній практиці, а також для ідентифікації об'єктів пам'яті (уявних образів).