Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MP_150_8_str_put.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
06.12.2018
Размер:
717.82 Кб
Скачать
  1. Навести перелік основних завдань менеджменту персоналу.

  1. обгрунтування планування якісних і кількісних характеристик персоналу,

  2. комплектування і ростановка кадрів, чіткий поділ і кооперування праці.

  3. Планомірне навчання працівників, створення умов для пезперещкодного професійно-кваліфікаційного просування

  4. Організація продуктивної роботи персоналу, створення зручних робочих місць, забезпечення її усім необхідним у потрфібний час, піжвищення змістовності праці.

  5. Створення сприятливих умов праці, полегшення праці, запобігання травматизму і проф. Захворювань

  6. Чітке нормування і контроль використання робочого часу, запобігання простоям людей і машин, порушення трудової і виконачої дисципліни

  7. Застос. ефективної системи матеріального і морального стимулювання праці

  8. Об*єктивне оцінювання рез-тів праці як для стимулювання праці, так і для створення резерву кадрів для заміщення вакантних посад

  9. Підтримання і розвиток соц. партнерства орг-ції 10). Проведення ефективної соц.політики 11).Забезпечення ефективної роьоти каддрової служби

  1. Назвати основних суб’єктів менеджменту персоналу, розмежувати їхні головні завдання.

Суб’єктами менеджменту персоналу є посадові особи, причетні до виконання загальних функцій менеджменту: планування, організації, мотивації, контролю, а також специфічних функцій залежно від займаної посади. Це у першу чергу керівники функціональних і лінійних підрозділів, кадрова служба, планово-економічні підрозділи, відділ організації праці й заробітної плати, відділ охорони праці й техніки безпеки, а також керівники організації.

До головних завдань керівників функціон. та лінійних підрозділів входить: управління персоналом, аналіз кадрового потенціалу, аналіз ринку праці, регулювання трудових відносин, регламентація роботи, контроль роботи. Кадрова служба виконує: кадрове планування, прогнозування, огінізація найму персоналу, професійна рієнтація персоналу.

До головних завдвнь відділу орг-ції праці і з/п є розробка системи оплати праці, форм морального заохочення, тарифікація трудового процесу.

  1. Як в організації забезпечується координація діяльності різних суб’єктів менеджменту персоналу?

Суб’єктами менеджменту персоналу є посадові особи, причетні до виконання загальних функцій менеджменту: планування, організації, мотивації, контролю, а також специфічних функцій залежно від займаної посади. Це у першу чергу керівники функціональних і лінійних підрозділів, кадрова служба, планово-економічні підрозділи, відділ організації праці й заробітної плати, відділ охорони праці й техніки безпеки, органи трудових колективів (ради трудових колективів, виробничі ради, загальні збори членів трудових колективів); гуртки якості, профспілки, організації раціоналізаторів, які діють на підприємстві, а також керівники організації. Координація діяльності різних суб’єктів менеджменту персоналу забезпечується через систему посадових інструкцій, в яких чітко окреслені обовязки та межі відповідальності, підпорядкованість та компетенція різних субєктів менеджменту персоналу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]