Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MP_150_8_str_put.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
06.12.2018
Размер:
717.82 Кб
Скачать
  1. Співробітництво кадрової служби з іншими структурними ланками організації.

Реалізація кадрової політики передбачає співпрацю кадрової служби з іншими структурними підрозділами підприємства. Наприклад, оперативне управління персоналом на підприємстві проводять менеджери з кадрової роботи та лінійні керівники. При цьому менеджер персоналу є головним реалізатором кадрової політики підприємства в цілому, а лінійні керівники відповідають безпосередньо за своїх підлеглих, контролюють стан виробництва, складають первинну документацію для вищого керівництва. Первинна інформація лінійних керівників аналізується працівниками кадрових служб і дає можливість робити узагальнюючи висновки по підприємству щодо рівня виконання норм виробітку, обсягів виробництва, трудової дисципліни, рівня плинності кадрів, рівня професійно-кваліфікаційної відповідності працівників займаним посадам і т.д.

До осн функцій кадрової служби в сфері стратег та оперативного управління перс-м на підприємстві належать:

  1. Допомога керівництву у проведенні кадрової політики щодо найму, переміщення, звільн, скороч персоналу.

  2. Активна участь у розробці організаційної та управлінської структури підприємства.

  3. Допомога лінійним та функц керівникам у організації виховної роботи з персоналом для підвищення продуктивності праці, відповідальності за якість виконання роботи, забезпечення норм соц-псих клімату в колективі.

Виконання названих функцій передбачає проведення постійної роботи кадрових служб щодо вдосконалення методики підбору, проведення співбесід, конкурсного відбору, визначення рівня кваліфікації та професійної придатності кандидатів на вакантні посади, проведення атестації персоналу, підвищення профес рівня шляхом навчання чи стажування працівників, розробки форм та систем матер забезпеч, програм соц розвитку колективу.

Реалізація ефективної діяльності кадрових служб неможлива без постійної співпраці з вищим керівництвом, профспілковим комітетом, та ін структурн підрозділами підприємства, а саме фін-ек відділом, бухгалтерією, юрисконсультом, психологом, службою соціального розвитку та іншими.

  1. Номенклатура справ з кадрового діловодства.

Кадрове діловодство визначається як діяльність, що охоплює організацію роботи з документами особового складу підприємства з питань прийому, переведення, звільнення, обліку працівників та інше.

Правильна організація кадрового діловодства має велике значення, оскільки саме в кадрових службах громадяни укладають трудовий договір, ознайомлюються з правилами внутрішнього розпорядку, умовами праці, побуту, відпочинку, перспективами проф росту і т.д.

Кадрове діловодство ведеться за такими напрямами:

  1. Облік особового складу підприємства та його підрозділів.

  2. Підготовка звітів та необхідних довідок про прийом, переведення та звільнення працівників.

  3. Облік стану підготовки, перепідготовки кадрів та зарахування їх до резерву.

  4. Облік та реєстрація надходження документів, що стосуються особового складу підприємства, контроль за їх використанням.

  5. Складання особових справ з кадрового діловодства, їх оформлення та ведення.

  6. Підготовка документів з кадрів для передачі їх в архів на зберігання.

  7. Механізація та автоматизація документув. інформації з особового складу.

Документація з особового (кадрового) складу створюється як результат роботи з персоналом підприємства. У документації з особового складу відображається діяльність організації з питань обліку, прийому, переведення, підготовки, перепідготовки, атестації, нагородження і пенсійного забезпечення працівників .

Службові документи з особового складу є підставою для надання громадянам документів, що засвідчують їх особу, посаду, фах, а також основою для одержання пільг, стипендій, пенсій та інших соціальних виплат.

Найхарактернішою рисою кадрової документації є те, що вона завжди відображає діяльність конкретних осіб, тобто є іменною документацією

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]