Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MP_150_8_str_put.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
06.12.2018
Размер:
717.82 Кб
Скачать
  1. Розкрити сутність системи і системного підходу в управлінні соціальними об’єктами.

Управління людьми на виробництві можна розглядати як систему. Система “персонал фірми, підпр-ва) являє собою сукупніст структурних підрозділів, трудових колективів та окремих робітників, що створюють структуру, визначену і відповідну: техніці та технології,що застосовується(їх рівню,складності, особливостям), умовам забезпечення процесів виробництва робочою силою, що потребує знання процесів руху робочої сили, і можливості використання цих процесів для забезпечення стабільного складу працюючих та ін.

Управління персоналом повинно грунтуватися на принципах системного підходу і програмно-цільового управління.

Побудова управління персоналом на засадах системного підходу і аналізу означає охоплення всього кадрового складу підприємства, увязку конкретних рішень в межах підсистеми з урахуванням впливу їх на всю систему в цілому, аналіз і прийняття рішень в відношенні кадрів з урахув.зовн. і внутр. середи, всієї повноти взаємозв'язків.

Соц. засоби зв'язані з соціальними відносинами, з моральним, психол.впливом.

Необхідність комплексного, програмно-цільового за своїм характером підходу зумовлена тим, що окремі види діяльності в рамках управління персоналом здійсн. не самі по собі, а в взаємозв'язки з метою управління.

Системний підхід відбиваєє взаємозв*язки між окремими аспектами упраіління персоналом і виражається в розробці кінцевої мети, визначенні шляхів її досягнення, створення відповідного механізму, управління, який забезпечує компплексне планування, організації та стимулювання системи роботи з персоналом на п-ві

  1. У чому полягає системний підхід до менеджменту персоналу? Хто забезпечує цю системність і яким чином?

Системний підхід до будь-якої проблеми означає обов’язковість виявлення і оцінки усіх впливових чинників як зовнішніх, так і внутрішніх, та виконання дій необхідних для одержання бажаного результату.

Система МП склад. з 12 елементів: мета і завдання МП; суб’єкт МП-людина або група людей, об’єднаних у структурну одиницю, наділених правом приймати рішення і контролювати їх виконання. об’єкт МП- усі люди, що працюють в організації або тимчасово перебувають на її території; функції МП- закріплюються в статуті організації, положення про структурні одиниці- в посадових інструкціях; Методи МП- сукупність прийомів та засобів впливу на персонал для активізації його діяльності; Техніка і технологія управління; Права персоналу; Обов’язки персоналу; Норми праці- регулюють оптимальний внесок кожного члену колективу у спільний кінцевий рез-tат діяльності організації. Правила певедінки; Стимули- зарплата. Відповідальність-санкції.

Системний підхід відбиває взаємозязки між окремими аспектами управління персоналом і виражається в розробці кінцевої мети, визначенні шляхів її досягнення, створенні відповідного механізму управління, який забезпечує комплексне планування , організацію та стимулювання сис-ми роботи з персоналом на під-ві.

Управління людьми на виробництві можна розглядати як систему. Система “персонал фірми, підпр-ва) являє собою сукупніст структурних підрозділів, трудових колективів та окремих робітників, що створюють структуру, визначену і відповідну: техніці та технології,що застос.(їх рівню,складності, особливостям), умовам забезпечення процесів виробництва робочою силою, що потребує знання процесів руху робочої сили, і можливості використання цих процесів для забезп.стабільного складу працюючих та ін.

Управління персоналом повинно грунтуватися на принципах системного підходу і програмно-цільового управління.Побудова управління персоналом на засадах системного підходу і аналізу означає охоплення всього кадрового складу підприємства, увязку конкретних рішень в межах підсистеми з урахуванням впливу їх на всю систему в цілому, аналіз і прийняття рішень в відношенні кадрів з урахуванням зовнішньої і внутрішньої середи, всієї повноти взаємозв'язків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]