Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФМ (НМК).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
10.03.2016
Размер:
1.47 Mб
Скачать

Приклад побудови завдання для поточного модульного та підсумкового екзаменаційного контролю

 

1. Теоретичне питання. Розкрийте функції фінансового менедж­менту як спеціальної системи управління.

2. Тест. Приведіть у відповідність визначення в лівій колонці та їх тлумачення у правій:

 

1. Чистий оборотний капітал

а) різниця між періодом оборотності оборотних активів і періодом оборотності кредиторської заборгованості

2. Поточна фінансова потреба

б) процес зміни матеріально-речової форми оборотних активів, що систематично повторюється

3. Тривалість обороту оборотного капіталу

в) різниця між оборотними активами і поточними зобов’язаннями

4. Цикл кругообороту

оборотних активів

г) різниця між поточними активами (без грошових коштів) і кредиторською заборгованістю

 

Задача.Підприємство виготовляє хутряні шапки й пальта. За 100 людино-годин можна виготовити 1 пальто. За 100 людино-годин можна виготовити 1 пальто або 2 шапки. Ціна реалізації хутряного пальта 1200 грн, а шапки – 420 грн. Перемінні витрати на одиницю продукції відповідно складуть – 800 грн і 300 грн. Який із виробів вигідніший для підприємства?

 

Рівень знань студентаоцінюється в балах відповідно до Порядку оцінювання знань студентів Полтавського університету споживчої кооперації України з урахуванням вимог Болонської декларації, фіксується в журналі і заноситься до заліково-екзаменаційної відомості після вивчення кожного модуля.

Кількість балів, набрана студентом з дисципліни за модульною контрольною роботою, переводиться в традиційну оцінку за шкалою, поданою нижче.

Оцінка «відмінно» відповідає 9–10 баламза самостійну логічну відповідьна теоретичне питання модульної контрольної роботи з використанням матеріалів підручників, монографій, преси (оцінюється в 5 балів) та правильне вирішення не менше чотирьох тестових завдань і задачі.

Оцінка «добре» відповідає 7–8 балам за самостійнувідповідь на теоретичне питання модульної контрольної роботи з використанням більшого матеріалу, ніж у конспекті (оцінюється в 4 бали), та вірне вирішення не менше трьох тестових завдань і задачі або помилку, що допущена при розв’язанні задачі й правильні відповіді на всі тести.

Оцінка «задовільно» відповідає5–6 балам за самостійну відповідь в обсязі конспекту на теоретичне питання модульної контрольної роботи(оцінюється в 3 бали) та правильне вирішення не менше двох тестових завдань.

Оцінка «незадовільно»відповідає0–4 балам за несамостійну відповідь на теоретичне питання модульної контрольної роботи(оцінюється у 1 бал) та часткове вирішення тестових завдань й грубі помилки, що допущені під час розв’язання задачі.

Підсумковий контроль – це оцінювання знань, опанованих студентом за період вивчення всієї дисципліни. Підсумковий контроль з дисципліни «Фінансовий менеджмент» проводиться у формі поточного модульного контролю (ПМК) й екзамену.

Результати підсумкового контролю знань з дисципліни заносяться до відомості обліку поточної і підсумкової успішності та до індивідуального навчального плану студента.

Студент, який після виконання робочої програми дисципліни протягом семестру набрав 34 бали і менше, вивчає дисципліну (чи окремі її теми) повторно за додатковою угодою.

Переведення даних 100-бальної шкали оцінювання до національної шкали та шкали ECTS здійснюється у такому порядку: