Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФМ (НМК).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
10.03.2016
Размер:
1.47 Mб
Скачать

Відповідь на практичному занятті оцінюється за такими критеріями:

Оцінка «відмінно» відповідає чотирьом (4) балам за доповідь на практичномуому занятті і ставиться за послідовно, логічно і глибоко розкритий теоретичний зміст матеріалу відповідно до поставленого завдання, за широкі і системні знання з дисципліни.

Оцінка «добре» відповідає трьом (3) балам за доповідь на практичному занятті і ставиться за достатньо повно, але неглибоко розкритий зміст матеріалу відповідно до поставленого завдання, за допущені несуттєві помилки під час доповіді;

Оцінка «задовільно» відповідаєдвом (2) балам за доповідь на практичному занятті і ставиться за часткове розкриття поставленого питання; зазнання базових понять і показників.

Понятійний диктант проводиться у формі письмової відповіді на 10 питань щодознання базових понять і показників. Правільна відповідь оцінюється: на 9–10 питань у 2 бали;на 7–8 питань – 1,5бали;на 5–6 питань – 1бал;на 3–4 питання – 0,5бала;на 1–3 питання – 0 балів.

Один варіант тестового контролювключає п’ять завдань і оцінюється так: правильна відповідь на одне завдання – 0,5 балів, неправильна відповідь – 0 балів.

Поточний контроль за опрацюванням матеріалу, винесеного на самостійне вивчення,здійснюється під час занять шляхом перевірки конспектів і усних відповідей студентів. Якісне конспектування зав­дань, що винесені на самостійне опрацюванняоцінюється у 2бали, заумови неповного виконання самостійного завдання зараховується 1 бал,при невиконанні самостійного завдання – 0 балів.

Виконання індивідуальних навчально-дослідних завдань та теоре­тично-аналітичних досліджень у вигляді наукової доповіді, есе,оціню­ється від 3 до 5балів.

Модульний контроль здійснюється викладачем за результатами засвоєння теоретичного матеріалу після завершення вивчення студен­том модуля дисципліни.

До проведення модульного контролю допускаються студенти, які виконали всі види робіт, що є складовими модуля (відвідування лек­цій, відвідування та активна робота на практичних заняттях, вико­нання завдань, винесених на самостійне опрацювання).

Студент, який не відпрацював пропущених занять за даним модулем, до модульного контролю не допускається. Студент може відпрацювати пропущені заняття та отримати консультацію з будь-якого питання дисципліни за графіком консультативних і індивідуаль­них занять викладачів, затверджених кафедрою фінансів.

Студент, який набрав максимальну кількість балів за модулем до початку проведення модульного контролю (30 балів), за рішенням провідноговикладача може бути звільнений від процедури підсумкового модульного контролю.

Студент, який після виконання робочої програми дисципліни набрав 60 балів і більше і не бажає покращити свою оцінку, може отримати підсумкову оцінку з навчальної дисципліни за результатами поточного контролю.

Відсутність студента під час модульного контролю оцінюється у «0» балів. Повторне складання модульного контролю для студента, відсутнього з поважної причини, можливе відповідно до графіка, затвердженого кафедрою фінансів.

У складі модульної контрольної роботи міститься одне теоретичне питання (правильна відповідь оцінюється від 1 до 4 балів); тест-сортування (правильне визначення всіх понять оцінюється в 2 бали, не більше 2-х помилок – 1 бал, більше 2-х помилок – 0 балів); задача, за правильний розв’язок якої студент максимально може отриматив від 1до 4 балів.