Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білет.docx
Скачиваний:
469
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
315.32 Кб
Скачать

2. Які основні атрибути ризику проекту в туризмі?

Проектний ризик — це небезпека небажаних відхилень від очікуваних станів проекту в майбутньому, із розрахунку яких і приймаються рішення в даний момент. Ризик має три основні атрибути: 1) випадок, що містить ризик; 2) ймовірність; 3) наслідок (дія ризику).Відповідно до атрибутів ризику формуються наступні необхідні дії:

Випадок- необхідно зрозуміти природу ризику і визначати, в яких ситуаціях він може виникнути.

Ймовірність виникнення- Виміряти в кількісних (ведеться імовірнісна оцінка події в межах 0–100%), рідше в якісних показниках

Наслідок- Оцінити наскільки важкими будуть наслідки (вплив ризиків на вартість, якість і тривалість виконання робіт у випадку, якщо ризик станеться)

Тести

1. Переможець процедури закупівлі — це:

a) учасник, тендерна пропозиція якого за результатами оцінки визнана найкращою та акцептована;

2. Предмет закупівлі — це:

a) визначені замовником (за обсягом, номенклатурою або місцем поставки товару (виконання робіт, надання послуг) товари, роботи чи послуги, на які в межах єдиної процедури закупівлі учасникам дозволяється подавати тендерні пропозиції;

3. Кількість тендерних пропозицій на один предмет закупівлі:

a) не може бути меншою ніж дві;

4. Під час проведення торгів з обмеженою участю тендерні

пропозиції мають право подавати:

a) лише ті учасники, які запрошені замовником взяти участь у процедурі закупівлі (не менше двох);

5.  Управління закупівлями у проекті є:

c) тактичним рішенням проблеми постачань у проекті;

6. Аналіз сценаріїв — це:

d) техніка аналізу проектного ризику, яка показує, як змінити значення NPV-проекту при заданій зміні вхідної змінної за інших рівних умов.

7. Аутсорсинг бізнес-процесів (Business Process Outsoursing — BPO):

d) передача сторонній організації окремих бізнес-процесів, які для компанії є неосновними (наприклад, управління персоналом, бухгалтерський облік, логістика, маркетинг, реклама).

8. На кожному структурному рівні сумарне значення характеристик проекту (обсяги робіт, вартість, ресурси, кількість виконавців) повинно:

a) співпадати;

9. Структура проекту — це:

b) чітка ієрархічна декомпозиція проекту на складові частини, які необхідні і достатні для ефективного планування і контролю реалізації проекту;

тривалість проекту.

10. Сіткове планування проекту— це:

a) планування сітки робіт, яка у графічному вигляді надає уявлення про проект в цілому;

11. Методи сіткового планування — це:

b) методи, основна мета яких полягає в тому, щоб зменшити до мінімуму тривалість проекту;

12. Завдання комерційного аналізу — це:

a) оцінити проект щодо кінцевого споживання пропонованої проектом продукції чи послуг;

13. Який вид аналізу проекту виявляє, які потенційні збитки може завдати проект навколишньому середовищу, а також визначає заходи, необхідні для пом’якшення чи запобігання цим збиткам:

a) екологічний аналіз;

14. Аналіз бюджетної ефективності проекту показує:

a) вплив результатів здійснення проекту на доходи й витрати його бюджету;

15. Економічний аналіз в управлінні проектами:

c) досліджує витрати і результати щодо інтересів конкретних організацій — учасників проекту, метою яких є отримання прибутку.

Білет № 25

1.      Структуризація проекту: структурна, функціональна та за етапами життєвого циклу. Наведіть прикладі на прикладі будівництва нового готелю

Структура проекту — це чітка ієрархічна декомпозиція проекту на складові частини, які необхідні і достатні для ефективного планування і контролюреалізації проекту.

Структурні моделі можуть розрізнятись за принципами декомпозиції проекту. Якщо результати проекту є чітко визначеними, декомпозиція проекту здійснюється з орієнтацією на її результат.

Структурна модель WBS результативного (продуктового) виду, коли проект розбивається по елементах результату (продукту) проекту, проілюстрована

Функціональна WBS базується на функціональній організаційній структурі і передбачає декомпозицію за функціями підрозділів, працівники яких беруть участь в управлінні проектом

Структурну декомпозицію робіт проекту (WBS) за етапами життєвого циклу показано  використовують на ранніх стадіях проекту, коли результати ще чітко не визначені.