Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бакалавр право 2012 Новий методичка.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
89.6 Кб
Скачать

12

“ЗАТВЕРДЖУЮ”

Ректор Київського університету

ринкових відносин

В.П. Черевань

“___” _____________ 2012 р.

ПРОГРАМА

КОМПЛЕКСНОГО

ДЕРЖАВНОГО ЕКЗАМЕНУ

З дисциплін:

1. „Теорія держави та права” та „Конституційне право”

2. „Цивільне право” та „Цивільно-процесуальне право”

Підготовка: бакалавр

Напрям: 0601 Право

Спеціальність: 6. 060100 Правознавство

Київ 2012

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до пакету документації для проведення державного екзамену

Державний екзамен зі спеціальності 6.060100 “Правознавство” передбачає оцінку рівня професійної підготовки студентів Київського університету ринкових відносин і являє собою систему теоретичних та практичних запитань та завдань, які дають можливість оцінювати готовність випускників освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр” до професійної діяльності за призначенням.

Державні екзамени є одним із елементів державної атестації студента, яка здійснюється після завершення ним навчального плану зазначеного освітньо-кваліфікаційного рівня для визначення фактичної відповідності рівня його освітньої підготовки вимогам освітньо-кваліфікаційної характеристики.

При розробці програми державного екзамену зі спеціальності 6.060101 “Правознавство”, напрямку підготовки - 0601 – “Право” були враховані вимоги кваліфікаційної характеристики фахівця освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр”, зміст затверджених робочих планів і програм профілюючих навчальних дисциплін, виробничих практик тощо.

В пакет документації державного екзамену входять:

  1. Пояснювальна записка до пакету.

  2. Перелік питань з дисциплін.

Примітка. Навчальні програми, методичні матеріали, які можуть використовуватись при складанні державного екзамену та перелік основної та додаткової літератури з дисциплін, які винесені на державний екзамен можна отримати на відповідних кафедрах юридичного факультету.

Державний екзамен зі спеціальності - 6.060100 “Правознавство” напрям підготовки - 0601 - Право має на меті визначити рівень професійної підготовки студентів Київського університету ринкових відносин .

Питання, винесені на державний екзамен, охоплюють матеріал фахової підготовки і відповідають вимогам кваліфікаційної характеристики. Усього на кожний державний екзамен пропонується по 30 білетів. Кожний білет містить шість теоретичних питаннь. Питання завдяки своїй комплексності забезпечують можливість об’єктивно оцінити готовність випускників університету до професійної діяльності за призначенням.

Критерії оцінки складання державного екзамену

При складанні державного екзамену за відповіді на кожне теоретичне питання білету виставляється окрема оцінка.

Оцінка за складання державного екзамену виставляється як середнє арифметичне з шести складових теоретичної частини.

Сукупність оцінок в цілому по теоретичній частині складає диференційну оцінку за державний екзамен.

“Відмінно” - виставляється, якщо при відповіді на основні питання екзаменаційного білету, студент виявив всебічні, систематизовані, глибокі знання програмного матеріалу, уміння вільно виконувати завдання, передбачені програмою на рівні творчого використання.

“Добре” - виставляється, якщо при відповіді на основні питання екзаменаційного білету, студент виявив повне знання програмного матеріалу, успішне виконання завдань і засвоєння основної літератури, передбаченої програмою на рівні аналогічного відтворення.

“Задовільно” - виставляється, якщо при відповіді на основні питання екзаменаційного білету, студент виявив знання основного програмного матеріалу в обсязі, що необхідний для подальшого навчання і роботи, здатність упоратися з виконанням завдань, передбачених програмою на рівні репродуктивного відтворення.

“Незадовільно” - виставляється, якщо при відповіді на питання, і вирішенні практичного завдання студент виявив серйозні пробіли в знаннях основного матеріалу, допустив принципові помилки при виконанні завдання на рівні нижче репродуктивного відтворення. Результати складання державного іспиту заносяться у “Відомість”, що являється офіційним документом і передаються в навчальну частину Університету для подальшого опрацювання.