Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бізнес-план.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
77.82 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ,

МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

КНТЕУ ЧТЕІ

Бізнес-план диско-бару

«Катріна»

Виконала

студентка 2-го курсу

422 групи

Пилипюк А.В.

Чернівці – 2011

Вступ

Громадське харчування та наявність комплексу розваг при цьому – бізнес, який ніколи не помре, тому що люди ніколи не перестануть їсти і спілкуватися один з одним. Тому при професійно складеному бізнес-плані ресторану чи бару, проведенні всіх необхідних розрахунків і вдалому виборі місця Ваш заклад швидко окупиться і приноситиме прибуток протягом довгих років.

Як оптимально вибрати тип закладу, його розташування, сформувати меню, розробити цінову політику і перелік послуг, покажуть тільки комплексні попередні маркетингові дослідження. Без чіткого розуміння специфіки тутешньої аудиторії, її потреб, переваг, достатку і попиту на послуги громадського харчування братися за будівництво ресторану, кафе або їдальні не стоїть. Адже відкрити і розкрутити з нуля новий ресторан високого рівня – це колосальні витрати часу (від 6 місяців до року тільки на будівництво і обробку, стільки ж – на розкручування) і, звичайно, грошей.

Тільки розробка дизайну закладу, обробка можуть вилитися в шести - і семизначні суми в умовних одиницях. Адже головне в ресторані – це кухня зі всім необхідним устаткуванням, продуктами і, звичайно, бар. Це ще декілька астрономічних чисел того ж порядку. Про оренду, податки, дозвільні документи, електрику і іншу «красу кухні» цього бізнесу вже і говорити не хочеться.

Проводячи дослідження ринку і потенційної аудиторії перед складанням бізнес-плану ресторану, необхідно враховувати не тільки прохідність місця і потік машин, що проїжджають мимо, але і їх якість – професії і достаток перехожих і так далі. Адже інвестор не почне ризикувати своїми засобами, поки Ви не переконаєте його в тому, що гроші не викинуті на вітер. Зробити це можна тільки за допомогою грамотних, переконливих розрахунків, які складуть основну частину Вашого бізнес-плану ресторану, кафе чи диско-бару.

1. Загальна характеристика барно-ресторанного господарства у сільській місцевості

Розвиток ресторанного господарства у сільській місцевості на сучасному етапі: визначається характером і масштабами потреб людей у послугах з організації споживання матеріальних і духовних благ у не домашніх умовах; напряму залежить від рівня платоспроможного попиту сільського населення та структури витрат його доходів; безпосередньо пов'язаний зі станом здоров'я, працездатності, рівнем життя сільських мешканців; обумовлюється певними особливостями організаційно-економічного та соціального характеру; сприяє боротьбі з бідністю та виступає каталізатором наближення рівня життя населення у селі та місті; дає змогу підвищити культуру споживання та забезпечити раціональне харчування різних груп споживачів.

Заклади барно-ресторанного господарства споживчої кооперації у сільській місцевості надають споживачам комплекс різноманітних послуг:

● послуги харчування (послуги з виготовлення кулінарної продукції, її реалізації та організації споживання відповідно до типу і класу закладу);

● послуги з виготовлення кулінарної продукції та кондитерських виробів;

● послуги з реалізації продукції (реалізація кулінарних та кондитерських виробів за межами закладу ресторанного господарства);

● послуги з організації обслуговування споживачів;

● послуги з організації дозвілля та святкування урочистих подій;

● інформаційно-консультативні послуги та ін.

2. Загальна інформація про диско-бар «Старий Клюб»

Розташування: Центр

Години роботи:

бар - пн-чт - 12:00 до 00.00

дискотека - пт-нд - 21:00 до 04:00

Телефон: (03478) 2-55-14

Адреса: Івано-Франківська область, Косівський район, с. Кобаки, вул. Головна, 2.

Нічний диско-бар «Старий Клюб» розташований у центрі села, це перший заклад європейського рівня в Кобаках, де панує атмосфера розваг і відпочинку.

У барі можна приємно провести час з друзями або влаштувати романтичне побачення. Меню бару включає широкий асортимент елітних напоїв, коктейлів і ситних страв. Диско-бар «Старий Клюб» також надає закритий двір для феєрверків.

У диско-барі «Старий Клюб» можна відзначити день народження, весілля, корпоратив, випускний вечір, фуршет, парубочий вечір або дівич-вечір, вечірку, провести семінар або тренінг.

Прихильники східної екзотики оцінять обладнані спеціальні кальянні VIP-кімнати, в яких розкривається смак і краса Східної ночі.

Кожну п'ятницю, суботу і неділю в барі проводиться дискотека. Великий танцмайданчик, лазерне шоу, пінні, пляжні та снігові вечірки, Video-екран, професійні DJ, стриптиз, найкращі музичні хіти - тут є все для того, щоб з головою зануритися в яскравий вир музичного драйву і відпочити на повну.

Диско-бар «Старий Клюб» ідеальний для тих, хто цінує свій відпочинок у вільний від роботи час в сільській місцевості.

Місткість: основний (бенкетний) зал на 150 місць, VIP-кімната (для маленьких груп людей), кальянна кімната на 15 місць.

Лозунг: «ХТО ЛЮБИТЬ ГАРНО ВІДПОЧИТИ, ТОДІ МОЖЕ ДО НАС ПРИРУЛИТИ»

3. Описова частина бізнес-плану бару «Старий Клюб»

Призначення бізнесу. Відкриття диско-бару («Старий Клюб») на 150 місць – основний банкетний зал.

Мета проекту. Запропонувати відвідувачам повноцінне меню страв, напоїв і забезпечення комфортного дозвілля.

Попит. Диско-бари в нашій країні дуже популярні й користуються стійким попитом. При грамотному виборі місця розташування й грамотній рекламній компанії нестачі клієнтів не буде.

Маркетинг і збут. Диско-бари передбачають наявність великої кількості різних сортів алкогольних та безалкогольних, гарячих та холодних напоїв (найчастіше, від 50 видів). Меню напоїв може містити кілька сортів пива, вина, коньяку, широкий асортимент коктейлів, безалкогольних напоїв. Меню диско-бару може включати переважно закуски, або мати повноцінне меню. При другому варіанті прибуток буде більше, але й збільшаться витрати на приміщення, устаткування, продукти й персонал. Для залучення клієнтів необхідна реклама в місцевих ЗМІ й зовнішня реклама. Бажано мати свою "родзинку": оригінальний інтер'єр, незвичайний й ексклюзивний для вашого міста сорт пива й т.п. що й характерно для даного проекту.

Ви повинні бути готові витратити певні засоби на розкручування свого закладу й включити цю суму у свій бізнес-план. Як би незвичайним або шикарним не був інтер'єр вашого ресторану, яке чудове меню ви б не пропонували своїм гостям, щоб залучити перших відвідувачів, без грамотної реклами вам не обійтися.

Реклама в ЗМІ, звичайно ж, потрібна, але найбільшу увагу варто приділити promotіon (промоушн) - акціям. Організація різних шоу, виступи артистів і співаків, різних DJ та PJ, проведення тематичних вечірок та інших цікавих заходів.

Можна виділити в барі місця під дитячий клуб з ігровою зоною, щоб батьки могли залишати дітей під доглядом няньки, а самі спокійно відпочивати. Для малят також можуть бути, наприклад, по неділях, організовані дитячі вистави.