Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бізнес-план.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
77.82 Кб
Скачать

Висновки

Аналіз діяльності диско-бару „Старий Клюб” дав змогу виявити основні переваги закладу, його недоліки та запропонувати нову змінену маркетингову політику, враховуючи можливості підприємства та загрози ззовні.

Було виявлено, що основними цільовими групами споживачів диско-бару „Старий Клюб” є звичайні люди села Кобаки та інших сіл району, а також іноземні гості. Більшість з відвідувачів – постійні клієнти. Тому прямих конкурентів диско-бар „Старий Клюб” не має. Процес реалізації товару клієнтам проходить напряму, тобто без участі посередників. Постачальники диско-бару „Старий Клюб” доставляють якісні та перевірені продукти. Також було виявлено сильні і слабкі сторони бару.

Сильні сторони:

- Постійна клієнтська база;

- Високий рівень обслуговування і якості блюд;

- Висококваліфікований персонал;

- Створений певний імідж (символіка), який асоціюється саме з цим диско-баром;

- Наявність постійних і перевірених постачальників;

- Вдале і зручне місце розташування;

- Наявність великого банкетного залу, VIP-кімнати та кальянної кімнати виконаних в національному українському стилі;

Слабкі сторони:

- Орієнтування на вузьке коло людей;

- Постійність асортименту страв;

- Відсутність інформації про диско-бар у потенційних клієнтів;

- Досить нестійке фінансове становище ресторану;

З огляду на ці фактори було запропоновано наступні заходи щодо зміни маркетингової політики ресторану.

В товарній політиці пропонуються такі зміни: ввести назви страв; періодичне доповнення меню новими або зміненими блюдами; розширити асортимент вегетаріанських страв; впровадити в меню спеціальну графу „блюдо від шеф-повара”; доповнити меню назвами постачальників; урізноманітнити інтер’єр. Щодо додаткових послуг, то пропонується додати організацію різних заходів та розваги для дітей.

Цінова політика є досить добре організованою, тому зміни її полягатимуть тільки у впровадженні особливих знижок, наприклад, в день народження.

Найбільші зміни пов’язані з політикою просування. Пропонується: встановити покажчик диско-бару в більш людному місці; орендувати рекламний щит та встановити рекламу інформаційного характеру; на період після реконструкції ресторану впровадити рекламу на телебаченні; створити сайт диско-бару «Старий Клюб».