Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СВІТ ПСИХОЛОГІЇ №10.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
7.79 Mб
Скачать

1. Ідентифікуйте точно те, чому ви заздрите.

Чим більш визначено ви можете відповісти на запитання: “ Чому заздрите?”, тим легше буде позбутися цього почуття. Вислів “Я заздрю чийомусь щастю” дуже невизначений. Те ж стосується роботи людини, яка змушує вас відчувати заздрощі. Може ви заздрите доходу? Престижу? Гнучкому графіку? Ідентифікація певних речей, які вас зачіпають, допоможе з`ясувати, наскільки вони необхідні саме Вам, щоб відчувати себе щасливим.

2. Запитайте себе, чи зробить це досягнення Вас дійсно більш щасливим.

3. Визначте, чи можливо цього досягти фактично.

Це – легкий крок. Те, чому ви заздрите, реально для Вас? Якщо, скажімо, ваш зріст 151 см, а ви заздрите високим людям, відразу ж переходьте до наступного пункту.

4. Знайдіть альтернативні та досяжні способи залучити більше радості і задоволення у своє життя.

У великої кількості людей заздрість народжується через порожнечу в житті – загальної відсутності радості та реалізації. Можливо те, чому ви заздрите, не настільки легко досяжне для вас, але є інші способи, за допомогою яких можна заповнити порожнечу.

Зробіть список речей, які урізноманітять і заповнять ваше життя, і які ви зможете здійснити прямо зараз. Наявність цього списку дасть вам сенс вашого життя.

5. Складіть план.

Якщо ви зрозуміли, що річ, якої ви заздрите, реально досяжна, почніть створювати план, як цього досягти. Ви, наприклад, хотіли б видати книгу, і починаєте заздрити, коли чуєте про людей, які здійснюють книжкові угоди. Сформуйте мету, напишіть її, оформіть комерційну пропозицію і знайдіть агента.

6. Цінуйте свої власні унікальні таланти і вміння.

Сукупність ваших здібностей повинна нагадувати вам, що це – ті ж самі вміння та таланти, яким інші люди могли б також позаздрити. Це змусить вас почувати себе психологічно набагато краще.

7. Оцініть необхідний обсяг роботи, який допоможе досягти успіху.

Нагадування про свої власні досягнення є чудовим способом сфокусуватися на тому, що ви маєте, чого не маєте і що отримати в перспективі. Ваші досягнення не відбувалися швидко, і вони не просто потрапили до вас. Найбільш ймовірно, що ви завзято трудилися для цього. У цьому випадку ви також повинні взяти на себе певні ризики, пов`язані з досягненням вашого бажання.

8. Зрозумійте – життя інших людей не таке чудове, як здається.

У всіх є проблеми. Ми всі боремося проти наших власних спокус. Навіть якщо створюється видимість, що хтось “має все просто так”, – це тільки видимість. Зазвичай багато чого з того, що з легкістю демонструється зовні, має багато складнощів за лаштунками.

ФІЛОСОФСЬКІ ОСНОВИ ЖИТТЯ

Йдемо за мрією…

Приходимо до смислу життя!

Правилом є те,

Що всі ми –виключення

Ти сам вирішуєш,

Коли прийшов твій час

Іноді чорна полоса стає

Злітною

Щоб пливти за течією,

Потрібне розслаблення

Природа ніколи не закриє свої двері Перед тим, хто постукає з душою

Кораблю, який не знає…

Куди пливти, ні один вітер не буде

Попутним

Дива там, де у них вірять

І чим більше вірять, тим частіше вони

Стаються

Йди проти вітру…

І нехай тобі плюють у спину!

Труднощі роблять нас сильнішими

Борись! Намагайся! Рости! Дій!

І ніколи не здавайся!

Не завжди пробачення просить той,

Хто виний. Пробачення просить той,

Хто більше цінує ці стосунки.

Зроби сам собі настрій !