Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НММ-дв09-10.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
961.02 Кб
Скачать

Модульна контрольна робота № 3 з тем 12-18. Заліковий модуль IV. Криміналістична методика.

Заняття 24, 2 години

Тема 19. Загальні положення криміналістичної методики Завдання для самостійної роботи студентів

Порівняти, вивчаючи 1-е і 3-е питання, передбачені для обговорення, структуру: 1) окремої криміналістичної методики; 2) криміналістичної характеристики злочину, що визначена в змісті навчальної дисципліни, з структурою цих же категорій криміналістичної науки, викладеною в підручниках, виготовити дві порівняльні схеми.

Завдання для підготовки до заняття

1. Розв’язати тести з теми 19 зі збірника тестів з криміналістики.

2. Вивчити питання, запропоновані для обговорення планом заняття.

Методичні поради з виконання завдання для срс і підготовки до заняття

1. Положення теми 19 мають основоположне значення для вивчення решти тем цього розділу, а також оволодіння знаннями і вміннями з методик розслідування будь-яких злочинів, передбачених КК України.

Для самостійної роботи над навчальним матеріалом з даної теми та тем 20-24 розділу IV “Криміналістична методика” криміналістики доцільно використовувати підручники українських криміналістів, перш за все, за ред. В.Ю. Шепітька (див. в переліку до всіх розділів і тем, розділу III). Можна також скористатися, але враховуючи зміни КК та інших законодавчих актів, певними положеннями загального характеру з підручника за ред. В.К. Лисиченка, 1988 (рекомендований до розділу IV)

У перебігу вивчення теми 19 та наступних слід мати на увазі відмінні позиції вчених з низки питань криміналістичної методики: її загальних положень, класифікації, структури окремих криміналістичних методик розслідування певних категорій злочинів, структури криміналістичної характеристики злочинів.

2. Виконання завдання для СРС має за мету більш тривке закріплення положень теми 19. Використовуючи відомості про структуру окремих криміналістичних методик розслідування злочинів і криміналістичної характеристики злочину, визначену в змісті навчальної дисципліни і викладену в лекції, слід порівняти їх з відповідним матеріалом, наведеним не менше, ніж у 2-х підручниках (у тому числі за ред. В.Ю. Шепітька). У порівняльних схемах належить відобразити, які структурні частини (елементи) кожної з цих двох категорій криміналістики повністю чи здебільшого збігаються, а які відрізняються.

3. Див. також п. 3 методичних порад до заняття 2 з теми 1.

Заняття 25, 2 години

Тема 20. Методика розслідування вбивства Завдання для самостійної роботи студентів

Вивчити, стисло законспектувавши основні положення, питання „Особливості тактики окремих специфічних слідчих дій, тактич­них операцій: огляд місця по­дії, трупа; су­дово-медична та інші види експертиз; затримання, освідування підозрюваного; допит свідків, підоз­рюваного, обвинуваченого; відтворення обстановки і обставин події; тактична операція по вста­новленню особи невпізнано­го трупа”.

Завдання для підготовки до заняття

1. Розв’язати тести з теми 20 зі збірника тестів з криміналістики.

2. Вивчити питання, необхідні для вироблення передбачених планом заняття вмінь з теми.