Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НММ-дв09-10.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
961.02 Кб
Скачать

Тема 13. Тактика пред’явлення для впізнання Завдання для самостійної роботи студентів

Вивчити, стисло законспектувавши основні положення, питання „Тактичні прийоми пред’явлення для впізнання об’єктів за фотознімками, кіно-, відеофільмами, людини за функціональними ознаками”.

Завдання для підготовки до заняття

1. Розв’язати тести з теми 13 зі збірника тестів з криміналістики.

2. Вивчити питання, необхідні для вироблення передбачених планом заняття вмінь з теми.

3. Вирішити письмово за вказівкою викладача задачу з теми 13 зі збірника задач з криміналістики. Методичні поради з виконання завдання для срс і підготовки до заняття

1.1. Опрацьовуючи навчальний матеріал з теми, слід прочитати ст. 85, 851, 852, 174-176 КПК України (з урахуванням усіх змін); використовувати будь-які навчальні джерела.

1.2. План пред’явлення для впізнання, як і будь-якої слідчої дії, не є обов’язковим документом, до кримінальної справи не долучається, може складатися в довільній формі, проте він має відбивати послідовно діяльність з проведення і тактику цієї слідчої дії на певних її етапах, як правило, підготовчому, робочому, заключному (це ж стосується планів обшуку, огляду, освідування, відтворення обстановки і обставин події; теми 14-16).

2. Під час виконання завдання для СРС слід спиратися на висвітлені в лекції положення, що стосуються тактики пред’явлення для впізнання будь-яких об’єктів та, зокрема, безпосередньо особи за анатомічними ознаками, предмета. Беручи до уваги зазначені положення, слід законспектувати лише характерні особливості тактики пред’явлення для впізнання об’єктів (особи, предмета) за фотознімками, кіно-, відеофільмами, людини за функціональними ознаками (голосом, ходою тощо).

3. Див. також п. 3 методичних порад до заняття 16 з теми 12.

Заняття 18, 2 години

Тема 14. Тактика обшуку і виїмки Завдання для самостійної роботи студентів

Вивчити, стисло законспектувавши основні тези, питання „Тактика підготовки і провадження виїмки, фіксація її перебігу і результатів”.

Завдання для підготовки до заняття

1. Розв’язати тести з теми 14 зі збірника тестів з криміналістики.

2. Вивчити питання, необхідні для вироблення передбачених планом заняття вмінь з теми.

3. Вирішити письмово за вказівкою викладача задачу з теми 14 зі збірника задач з криміналістики.

Методичні поради з виконання завдання для срс і підготовки до заняття

1. Опрацьовуючи навчальний матеріал з теми, доречно поновити в пам’яті зміст ст. 85, 851, 852, 177-189 КПК України (в останній редакції), використовувати будь-які навчальні джерела.

2. Для виконання завдання для СРС слід використати із вищевказаних статті КПК, що стосуються виїмки, та будь-які українські навчальні джерела. Потрібно виходити із визначення виїмки, що наводиться в лекції, мати на увазі поділ усієї діяльності з підготовки і проведення даної слідчої дії на підготовчий, робочий і заключний етапи. Відповідно до цього вивчити і стисло законспектувати основні тактичні прийоми виїмки.

3. Див. також п. 3 методичних порад до заняття 16 з теми 12; п. 1.2. до заняття 17 з теми 13.

Заняття 19, 2 години