Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НММ-дв09-10.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
961.02 Кб
Скачать

3. Вироблення вмінь

Варіант А. – Визначити відповідно до наведених у задачах ситуацій можливість порушення згідно із заявою (повідомленням) кримінальної справи про умисне вбивство, аргументувати прийняте рішення; обрати, керуючись рішенням і умовами конкретної дослідчої чи слідчої ситуації (які охарактеризувати), що випливає із змісту задачі, програму дій слідчого, скласти відповідно рекомендований криміналістикою документ, що передбачає ці дії;

– Визначити також необхідність проведення тактичної операції й якої саме, скласти при позитивному рішенні рекомендований криміналістикою документ, що визначає діяльність з її організації та проведення (окремий чи як складову загального документа, що передбачає дії слідчого).

Варіант Б1. Визначити відповідно до наведеної в задачі ситуації можливість порушення згідно із заявою (повідомленням) кримінальної справи про умисне вбивство, аргументувати прийняте рішення; обрати, керуючись рішенням і умовами конкретної дослідчої чи слідчої ситуації (які охарактеризувати), що випливає із змісту задачі, програму дій слідчого, скласти відповідно рекомендований криміналістикою документ, що передбачає ці дії.

Б2. Проаналізувати за матеріалами копії архівної справи про умисне вбивство і відобразити в аналітичній довідці методику розслідування цього злочину.

Заняття 26, 2 години

Тема 21. Методика розслідування крадіжки

1. Тестування з теми

2. Опитування з питань, необхідних для вироблення вмінь

2.1. Які обставини підлягають установленню під час розслідування крадіжки?

2.2. Що розуміється під криміналістичною характеристикою крадіжки і яке вона має значення для розслідування цього злочину?

2.3. За якими приводами найчастіше порушуються кримінальні справи про крадіжку і які ознаки вказують на цей злочин?

2.4. В якій дослідчій ситуації необхідна перевірка заяв (повідомлень) про крадіжку і яка програма перевірки з метою встановлення ознак злочину та в якому документі вона відображається?

2.5. Які типові слідчі ситуації початкового етапу розслідування крадіжки й програми розслідування в їх умовах і в якому документі обрана програма відображається?

2.6. Які основні типові слідчі ситуації складаються на подальшому етапі й які напрямки розслідування в їх умовах?

2.7. Які особливості тактичних прийомів огляду місця події й які питання ним вирішуються під час розслідування крадіжки?

2.8. У чому полягають характерні особливості тактики затримання підозрюваного, допиту, обшуку, відтворення обстановки та обставин події під час розслідування цього злочину та найбільш важливі питання, що встановлюються в перебігу цих слідчих дій?

2.9. Які найчастіше криміналістичні експертизи призначаються під час розслідування крадіжки і які питання вирішуються експертами?

(Відповіді на п. 2.7.-2.9. з використанням результатів виконання завдання для СРС).

3. Вироблення вмінь

Варіант А. Визначити відповідно до наведених у задачах ситуацій можливість порушення згідно із заявою (повідомленням) кримінальної справи про крадіжку, аргументувати прийняте рішення; обрати, керуючись рішенням і умовами конкретної дослідчої чи слідчої ситуації (які охарактеризувати), що випливає із змісту задачі, програму дій слідчого, скласти відповідно рекомендований криміналістикою документ, що передбачає ці дії.

Варіант Б1. Визначити відповідно до наведеної в задачі ситуації можливість порушення згідно із заявою (повідомленням) кримінальної справи про крадіжку, аргументувати прийняте рішення; обрати, керуючись рішенням і умовами конкретної дослідчої чи слідчої ситуації (які охарактеризувати), що випливає із змісту задачі, програму дій слідчого, скласти відповідно рекомендований криміналістикою документ, що передбачає ці дії.

Б2. Проаналізувати за матеріалами копії архівної справи про крадіжку і відобразити в аналітичній довідці методику розслідування цього злочину.

Заняття 27, 2 години