Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НММ-дв09-10.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
961.02 Кб
Скачать

3. Вироблення вмінь

3.1. Визначити і аргументувати необхідність у ситуації, наведеній у задачі, огляду місця події, його види за прийнятими в криміналістиці критеріями; скласти рекомендований криміналістикою документ, що визначає діяльність з проведення і тактику огляду місця події; спрогнозувати значення результатів слідчої дії для розслідування злочину (записати окремо).

3.2. Визначити і обґрунтувати з відображенням у довідці-аналізу тактики огляду місця події відповідність тактики і фіксації перебігу та результатів цієї слідчої дії рекомендованим криміналістикою тактичним прийомам огляду місця події; значення його результатів для розслідування злочину і судового розгляду справи (залежно від наявності необхідних процесуальних документів – спрогнозувати значення):

Варіант А: за документами, що знаходяться в архівних кримінальних справах: а) протоколом огляду місця події, додатками до нього: планом місця події, фото таблицею (відеозаписом огляду місця події) – першу частину завдання; б) обвинувальним висновком, вироком, іншими матеріалами справи – другу частину завдання;

Варіант Б: за вище переліченими процесуальними документами, що наведені повністю чи частково в задачі.

3.3. Визначити і аргументувати необхідність у ситуації, наведеній у задачі, освідування; скласти рекомендований криміналістикою документ, що визначає діяльність з проведення і освідування; спрогнозувати значення результатів слідчої дії для розслідування злочину (записати окремо).

Заняття 20, 2 години

Тема 16. Тактика відтворення обстановки і обставин події

1. Тестування з теми

2. Опитування з питань, необхідних для вироблення вмінь

2.1. В яких формах відповідно до чинного КПК України відбувається відтворення обстановки і обставин події та яке значення його результатів для розкриття і розслідування злочинів?

2.2. Для якої форми відтворення обстановки і обставин події характерний поділ на види й які саме?

2.3. У чому полягає тактика підготовчого етапу відтворення обстановки і обставин події в будь-якій формі?

2.4. Який розробляється документ, що визначає діяльність з проведення і тактику відтворення обстановки і обставин події, та який його зміст?

2.5. У чому полягає реконструкція обстановки як умова проведення цієї слідчої дії в одній із форм (з використанням результатів виконання завдання для СРС)?

2.6. Які тактичні прийоми робочого етапу відтворення обстановки і обставин події окремо в кожній із його форм?

2.7. У чому полягають особливості дослідів і умов, в яких вони здійснюються?

2.8. Як фіксуються перебіг і результати відтворення обстановки і обставин події та в чому полягають особливості фіксації в залежності від форми цієї слідчої дії?

3. Вироблення вмінь

3.1. Визначити і аргументувати необхідність у ситуаціях, наведених у задачах, відтворення обстановки і обставин події та в якій формі, його вид в одній із форм за прийнятими в криміналістиці критеріями; скласти рекомендований криміналістикою документ, що визначає діяльність з проведення і тактику відтворення обстановки і обставин події; спрогнозувати значення результатів слідчої дії в кожній формі для розслідування злочину (записати окремо).

3.2. Визначити і обґрунтувати з відображенням у довідці-аналізу тактики відтворення обстановки і обставин події відповідність тактики і фіксації перебігу та результатів цієї слідчої дії рекомендованим криміналістикою тактичним прийомам відтворення обстановки і обставин події; значення його результатів для розслідування злочину і судового розгляду справи (залежно від наявності необхідних процесуальних документів – спрогнозувати значення):

Варіант А: за документами, що знаходяться в архівних кримінальних справах: а) протоколом відтворення обстановки і обставин події в одній із форм, додатками до нього: планом місця відтворення обстановки і обставин події, фототаблицею (відеозаписом відтворення обстановки і обставин події) – першу частину завдання; б) обвинувальним висновком, вироком, іншими матеріалами справи – другу частину завдання;

Варіант Б: за вище переліченими процесуальними документами, що наведені повністю чи частково в задачі.

Заняття 21, 2 години