Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ekzamen_z_logistiki.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
648.7 Кб
Скачать

Методи оптимізації логістичних витрат.

Важливою складовою логістичних витрат являють собою витрати на транспорт, при цьому сукупних витрат припадає на транспортне обслуговування поставок між суміжниками на експорт. Функціональна структура логістичних витрат підприємства представляє собою:

- поставка на далекі відстані

- Поставка на близькі відстані

- Складські операції

- Капіталовкладення в управлінн перевезення

- Витрати на управління перевезеннями

Способами оптимізації є перевезення додатковими видами транспорту; раціональне використання транспорту; використання транспорту без пристроїв; швидке повернення транспорту; доставка транспортом замовника.

О

Основні вимоги логістики.

Логістика сприяє підвищенню ефективності роботи фірми при дотриманні наступних вимог :

- підтримка зв'язку логістики з корпоративною стратегією;

Це перша і найголовніше умова досягнення високих прибутків від застосування логістики. Керівники, що застосовують логістику на своїх підприємствах, вже по-іншому підходять до вдосконалення управління рухом матеріальних потоків і усієї діяльності фірм. Вони прагнуть до досягнення спільної мети і управляють логістичними операціями в інтересах реалізації стратегії компанії, спрямованої на забезпечення конкурентоспроможності за рахунок скорочення витрат і диференціювання послуг.

- вдосконалення організації руху матеріальних потоків;

Ця вимога закликає до такої організації логістичних операцій, яка дала б можливість контролювати усі функції по виконанню завдань, пов'язаних із закупівлею, транспортуванням, складуванням, зберіганням запасів і збутом під егідою єдиного комерційного підрозділу.

- вступ необхідної інформації і сучасна технологія її обробки;

Виконання цієї вимоги в логістичних системах дозволяє фірмам отримувати чималу вигоду. Тому успішно функціонуючі логістичні підрозділи розглядають комп'ютеризацію як важливе джерело реалізації потенційних можливостей логістики в справі підвищення прибутку

- ефективне управління трудовими ресурсами;

Надає величезне значення питанням підбору робочої сили, її професійного навчання і підготовки.

- налагодження тісного взаємозв'язку з іншими фірмами в області вироблення стратегії;

Завдяки його реалізації компанії встановлюють тісну співпрацю зі своїми партнерами по господарських зв'язках (брокерами, постачальниками, оптовими фірмами, споживачами і так далі). Не менше значення стало надаватися координації діяльності внутрішніх підрозділів фірм (виробничих відділів, відділів продажів, закупівлі, маркетингу і так далі).

- облік прибутку від логістики в системі фінансових показників;

На основі практичного досвіду фірми дійшли висновку, що краще всього логістичні операції, такі, як транспортування, складування і інші, піддаються оцінці з боку обліково-калькуляційних підрозділів або інших структурних органів, які результати діяльності вимірюють отриманим прибутком. Таку тактику успішно застосовують деякі американські фірми.

- визначення оптимальних рівнів якості логістичного обслуговування з метою підвищення рентабельності;

Для виявлення оптимального рівня якості обслуговування визначають додаткові прибутки, досягнуті від надання високоякісного сервісу, і вимірюють відношення прибутку, отриманого від нього, до витрат, пов'язаних з підтримкою таких рівнів.

- ретельна розробка логістичних операцій.

Одна з основних вимог до логістики, сприяюче значній економії витрат. В ході такої розробки фундаментальні проблеми (наприклад, стратегії підприємництва) ув'язуються з "малими" питаннями. Але зробити це можливо лише при поглибленні знань і придбанні усім керівним складом фірми великого досвіду роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]