Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DEK_TEORY.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
655.36 Кб
Скачать

3.Особливості здійснення фінансових інвестицій

Фін. інв.-ї розгляд. як активна форма еф. використання тимчасово вільного капіталу або як інструмент реалізації страт. цілі, пов'язаної з диверсифікацією операц. д-сті п-ства. Здійснення фін інвестицій харак. особливостями:

1. Фін. інв.-ї є незал видом госп д-сті для п-ств реал сектора економіки.

2. Фін інв.-ї є осн. засобом здійснення п-ством зовн. інвестування.

3. В системі сукупних інвестиційних потреб п-ств реал. сектора економіки фін. інвестиції формують інв. потреби другого рівня. Вони здійснюються такими підприємствами звичайно після того, як задоволені його потреби в реальному інвестуванні капіталу.

4. Страт. фін. інв-ї п-ства дозвол. йому реалізувати окрему страт. ціль свого розвитку більш швидким і дешевим шляхом.

5.Портфельні фін інв-ї викор. п-ствами реал. сектора економіки в основному в двох напрямах: отримання дод. інв. доходу в процесі викор. вільних грош. активів і їх проти інфляційного захисту.

6. Фін. інв.-ї надають п-ству найширший діапазон вибору інструментів інвестування по шкалі «прибутковість-ризик».Ця шкала включає групу як безризикових, так і високоризикових (спекулятивних) інструментів інвестування, дозволяючи інвестору здійснювати свою інв. політику в широкому діапазоні: від надзвичайно консервативної до надзвичайно агресивної.

7. Фін. інв.-ї надають п-ству достатньо широкий діапазон вибору інструментів інвестування і по шкалі «доходність—ліквідність".

8.Процес обгрунтування упр. рішень, що пов’язані із здійсненням фін. інв.-й, є більш простим та менш трудомістким.

9. Високі коливання кон'юнктури фін. ринку порівняно з товарним визнач необхідність здійснення більш активного моніторингу в процесі фінансового інвестування. Відповідно і упр.

рішення пов'язані із здійсненням фін. інвестування, носять більш операт. характер.

4. Інвестиційний проект та портфельне інвестування як об’єкт вкладання коштів.

Інв. проект. Обмежений часом і бюджетом, є планом довгострокового вкладення капіталу в будь яке п-ство з метою одерж. прибутку.

-Фін. проекти передб. одержання прибутку від вкладень капіталу в інв. інструменти --- акції, облігації, паї, внески тощо.

- Реал. інв. проекти передбачають одержання прибутку від вкладення капіталу в реальні кошти в формі придбання, будівництва, реконструкції, лізингу тощо.

- Інтелект. інв. проекти приносять прибуток від реалізації немат. активів.

Інв. проект проходить такі етапи: зародження, передінвестиційний етап, готовий до будівництва або експлуатації, потребує розширення виробництва, реконструкції чи техпереозброєння, (або потребує реорганізації, санації чи ліквідації).

Інв. портфель – це цілеспрямовано сформована сукупність об’єктів фін. та реал. інвестування, що призначена для реалізації попередньо розробленої стратегії відповідно інв. цілей, визначених у цій стратегії.

Портф. інвестування – процес формування еф. інв.. портфеля, згідно таких показників, як ліквідність, ризик, прибутковість. Портф. інвестування є трьох видів: кредитний портфель, портфель цінних паперів, портфель реальних інвестицій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]