Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DEK_TEORY.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
655.36 Кб
Скачать

3.Чинники і змінні зовнішнього і внутрішнього середовища організації.

Елементи зовн. середовища: 1.Економічні чинники(рівень життя населення, постачальники, конкуренти, кон’юнктура ринку…)2.Політичні(форми власності, політика, особливості законодавства, конституційні основи…)3.Соціальні(етичні норми, соц. погляди, стандарти…)4.Технологічні(розвиток науки і техніки, інновації…)5. Ресурсні(робоча сила, природні ресурси, територіальне розташування, інфраструктура…). Зовнішнє середовище розуміють як середовище прямого і непрямого впливу. До факторів прямого впливу належать: постачальники, конкуренти, трудові ресурси, держава. До факторів непрямого впливу належать: НТП, стан е-ки, міжнародна діяльність держави, політичні та групові інтереси, події в інших країнах, що стосуються конкретної організації. Аналіз компонентів внутрішнього середовища організації. Внутрішнє середовище організації — це складна система елементів і зв'язків між ними, що є об'єктом контролювання та регулювання керівництвом. До внутрішнього середовища підпр. належать: структура організації, технологія, персонал, завдання(цілі, мета, місія, генер. ідея). цілі організації — формуються з урахуваннями ринкової кон'юнктури на основі наявних та потенцій них можливостей організації;структура організації — формується під обрані цілі в такий спосіб, щоб забезпечити необхідний рівень гнучкості й мобільності організаційних дій;система технологій — спрямована на забезпечення конкурентоспроможності продукції за технічними й економічними параметрами; персонал (людські ресурси) — добирають з урахуванням кваліфікаційних характеристик і узгодженості мотивацій індивідів з цілями організації, здатності їх до саморозвитку;

4.Створення підприємства та порядок його реєстрації.

П-во створ в наступних моментах:1 за ріш власника майна або уповнов ним органу; 2. За ріш труд колективу; 3. В результаті примусового розділення ін п-ва за ріш Антимоноп комітету; 4. В результ виділення із складу діючого п-ва 1 або к-кох структурних елементів; 5. У результаті структурного підрозділу, діючого об’єдн за ріш труд колективу, якщо є згода власника майна.Етапи створ та реєстр п-ва:І. Ріш про створ п-ва: * вибір під-цької д-ті; * пошук партнерів; * розробка бізнес-плану.ІІ. Збори засновників: *вибір орган-правової форми п-ва, *вибір кер-ка чи уповнов людини.ІІІ. Підготовка заснов документів: підготовка статуту(устан догов)ІV. Підготовча робота: вона стосується особл реєстр п-ва та підготовки для нього відпов докум.V. Підготовка додатк докум для д-ті п-ва:*для держ п-ва ю.о. необх подати нотаріально засвідчену копію свідоцтва про держ реєстр; * для іноз п-ва, докум що подається з необх країни, місця реєстр п-ва.VІ. Нотаріально засвідчені докум: * у статуті нотаріал засвідчуються підписи ф.о.-засновників у присутності нотаріуса; * сплачується держ збір за нотаріал засвідчення докум та підписів.VІІ. Держ реєстр: 1. Ріш власника майна про створ п-ва, 2. статут(устан договір), 3. реєстрац картку, 4. докум про сплату реєстр збору, 5. док. Що засвідчує сплату власника внеску до стат фонду п-ва, 6. ріш Антимон комітету про згоду створ самого п-ва.VІІІ. Податкова адміністр. Від неї вимагається: 1. Одержати відмітку про реєстр п-ва, 2. Подати відомості стосовно головного бухгалтера та кер-ка п-ва.ІХ. Реєстр у різних фондах: 1.пенсійний, 2.фонд зайнятості, 3.фонд Чорнобиля.Х. Відкриття рах в банку: * подання заяви у банк про відкриття розрах рахунку, * подання нотар засвідч копій статуту або устан договору.ХІ. Районний відділ внутрішшніх справ: 1.оформл-я дозволу на виготовлення печаток та штампів(заява власника, витяг із статуту про право на банк рахуно), 2.зразки печаток та штампів, 3.довідку з банку пр. відкриття рахунку, 4.копія свідоцтва про держ реєстр.ХІІ. Ліцензування при необхідності.

5.Управління товариством з обмеженою відповідальністю.ТзОВ - згідно ЗУ «Про господарську діяльність» - товариство, що має статутний фонд, розподілений на частки, розмір яких визначається установчими документами.Вищим органом є збори учасників, до компетенції яких належить: -Визначення напрямів діяльності -Внесення змін до статуту-Обрання членів ревізійної комісії і виконавчого органу-Затвердження річних результатів-Затвердження звітів і висновків ревізійної комісії, порядку розподілу прибутків, порядку покриття збитків-Ств., ліквідація і реорганізація дочірніх підприємств і представництв і затвердження їх статутів і положень-Винесення рішень про притягнення до майнової відповідальності посадових осіб.Збори учасників вважаються правоздатними, якщо на них присутні учасники, які володіють у сукупності більше 60% голосів.Періодичність скликання зборів не рідше 2 раз в рік.Виконавчим органом є колегіальний орган-дирекція, або одноосібний-директор.Учасник ТзОВ може бути виключений з його складу у разі: -Добровільного виходу-За несистематичне виконання своїх обов’язків-За перешкоджання своїми діями досягнення цілей підприємства-Смерть учасника.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]