Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

5. Заповнення граф у ході перевезення

1. Графи заповнюються особою, що прийняла товари до перевезення (перевізником), розбірливо від руки чорнилом і великими літерами на аркуші з позначенням "4/5" ВМД, що супроводжує товари, упродовж часу між тим, як товари залишили митницю відправлення, та тим, як вони прибули в митницю призначення. Усі записи засвідчуються підписом особи, що прийняла товари до перевезення, та печаткою перевізника (у разі наявності). Зазначена інформація вноситься в електронну копію ВМД посадовою особою митного органу, у зоні діяльності якого здійснюються такі операції.

2. Правила заповнення граф ВМД у ході перевезення:

Графа 55 "Перевантаження"

Графа заповнюється, якщо відповідно до законодавства при переміщенні товарів митною територією України відбулася заміна автомобіля, що приводить до руху причіп (напівпричіп) (без здійснення операцій з товарами або їх перевантаження), або товари перевантажуються:

з одного транспортного засобу в інший;

в контейнер;

з одного контейнера в інший.

Заповнення правого підрозділу графи здійснюється, якщо зазначені обставини сталися відносно переміщуваних товарів повторно.

У графі "Місце і країна" зазначається назва населеного пункту, де здійснюється перевантаження товарів.

У графі "Ідентифікація і країна реєстрації нового транспортного засобу" зазначаються відомості про транспортний засіб, яким продовжуватиметься перевезення товарів відповідно до правил, передбачених для заповнення графи 18 ВМД.

У графі "Конт." у виділеному квадраті зазначається "1", якщо товари перевантажуються в контейнер або з одного контейнера в інший, при цьому в графі "Номер нового контейнера" зазначається номер контейнера, в якому продовжуватиметься перевезення товарів, "0" - в іншому випадку.

У графі "(1) Проставити 1 якщо ТАК і 0 якщо НІ." проставляється підпис виконавця перевезення.

Графа 56 "Інші пригоди при перевезенні. Подробиці та вжиті заходи"

Графа заповнюється в аркушах з позначенням "4/5" ВМД, якщо при вивезенні товарів митним органом прибуття погоджено зміну митниці призначення або якщо під час переміщення товарів митною територією України внаслідок дії надзвичайних або невідворотних обставин:

виникає потреба в заміні транспортного засобу або перевантаженні товарів на інший транспортний засіб або в контейнер;

відкрився доступ до вантажного відсіку транспортного засобу чи контейнера або пошкоджено митне забезпечення та (або) товар;

сталася повна чи часткова втрата товарів або ці товари неможливо надалі використовувати як вироби чи матеріали.

У разі погодження митним органом прибуття зміни митниці призначення перевізником коротко описуються обставини, із настанням яких пов'язана необхідність зміни митниці призначення. У разі наявності зазначаються назви, номери та дати документів, що підтверджують такі обставини, зокрема звернення особи, відповідальної за доставку товару, до митного органу щодо зміни митниці призначення.

У разі дії надзвичайних обставин коротко описується зміст пригоди, зазначаються назви, номери та дати документів, що відповідно до законодавства підтверджують такі обставини, а також надання митним органом дозволу на проведення зазначених операцій.

(опис графи 56 пункту 2 глави 5 розділу II у редакції наказу  Державної митної служби України від 16.12.2008 р. N 1414)

 

Директор Департаменту декларування та митних режимів 

  В. П. Науменко 

 

Додаток 1 до Інструкції про порядок заповнення вантажної митної декларації