Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Графа 50 "Принципал"

Графа заповнюється, коли здійснюється перевезення товарів митною територією України.

 У графі зазначаються відомості (літерний код альфа-2 країни місцезнаходження відповідно до Класифікації держав світу, найменування, місцезнаходження, ідентифікаційний код за ЄДРПОУ або ідентифікаційний номер за ДРФО /за наявності/, номер телефону) про перевізника (або експедитора) та персональні дані особи, що приймає задекларовані товари до перевезення та бере зобов'язання щодо доставки цих товарів у митницю призначення (на основі пред'явленого паспорта). У доповненні наводиться письмове зобов'язання цієї особи про доставку товарів у митницю призначення у визначений митним органом строк:

"Я, _____________________________________________________________________________, (прізвище, ім'я та по батькові;

__________________________________________________ номер і серія паспорта)

ознайомлений зі змістом статей 331, 332, 336, 337, 338 Митного кодексу України й зобов'язуюсь доставити задекларовані товари у (наводиться назва митного органу) у визначений митним органом строк". 

Це зобов'язання засвідчується особистим підписом особи, що приймає задекларовані товари до перевезення та бере зобов'язання щодо доставки цих товарів у митницю призначення, на кожному аркуші доповнення форми МД-6 та особистою номерною печаткою посадової особи митного органу.

При залізничних перевезеннях зазначається назва залізниці, що приймає товари до перевезення.

Графа не заповнюється:

при декларуванні товарів за періодичною митною декларацією;

при декларуванні товарів, на які була попередньо оформлена загальна вантажна митна декларація при вивезенні товарів залізничним транспортом або періодична митна декларація;

при декларуванні товарів, що переміщуються стаціонарними засобами транспортування;

при заповненні окремої митної декларації;

при декларуванні товарів у пункті пропуску через митний кордон України, через який вивозяться товари.

(опис графи 50 пункту 2 глави 1 розділу II із змінами,  внесеними згідно з наказом Державної митної служби України  від 16.12.2008 р. N 1414)

Графа 54 "Місце та дата:"

У графі зазначаються відомості про місцезнаходження декларанта згідно з пунктом 3 додатка 2 до цієї Інструкції та особу, яка склала ВМД.

Якщо декларантом товарів є громадянин, якому належать товари, що переміщуються через митний кордон України, або громадянин, на підставі нотаріально посвідченого доручення уповноважений іншим громадянином, якому належать товари, у графі зазначаються прізвище, ініціали та особистий підпис такого громадянина-декларанта.

Якщо декларантом товарів є підприємство (юридична особа або фізична особа - підприємець), якому належать товари, що переміщуються через митний кордон України, у графі зазначаються прізвище, ініціали та особистий підпис працівника такого підприємства, уповноваженого на декларування.

Якщо товари, що належать іншій особі, декларуються митним брокером, у графі зазначаються прізвище, ініціали й особистий підпис представника митного брокера, який склав ВМД, та номер відповідного документа, що підтверджує його повноваження на декларування.

У графі також наводиться у міжнародному форматі (з урахуванням коду країни та населеного пункту або мережі оператора рухомого (мобільного) зв'язку) номер телефону особи, яка склала ВМД.

Для юридичних осіб та фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності відомості завіряються печаткою декларанта (для фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності - за наявності), яка містить ідентифікаційний код за ЄДРПОУ або (за наявності) ідентифікаційний номер за ДРФО.

Відбитки цієї печатки також проставляються на бланках форми МД-3 ВМД та у правому нижньому кутку на всіх аркушах специфікації форми МД-8, що використовується замість додаткових аркушів.

При поданні митному органу ВМД тільки в електронному вигляді в нижній частині графи додатково вчиняється запис "Електронне декларування" та зазначається номер, за яким підприємство внесено до Реєстру підприємств, до товарів яких може застосовуватись процедура електронного декларування.

(опис графи 54 пункту 2 глави 1 розділу II у редакції наказу  Державної митної служби України від 16.12.2008 р. N 1414)