Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Графа 5 "Всього товарів"

Зазначається загальна кількість задекларованих у ВМД товарів. Кількість товарів повинна відповідати кількості граф 31 ВМД, що заповнюються.

При використанні специфікації форми МД-8 у графі зазначається загальна кількість найменувань товарів, задекларованих у ВМД.

Графа 6 "Всього місць"

Зазначається загальна кількість вантажних місць задекларованих у ВМД товарів відповідно до товаросупровідних документів, пакувальних аркушів.

Якщо товари переміщуються через митний кордон насипом, наливом або навалом і в товаросупровідних документах, пакувальних аркушах не визначено кількість вантажних місць, або якщо товари переміщуються стаціонарними засобами транспортування, то в графі проставляється "0".

Якщо при переміщенні товарів навалом можливо виокремити вантажні місця (переміщення товарів у тюках, кіпах, в'язанках тощо), то зазначається кількість вантажних місць.

Графа не заповнюється при декларуванні товарів, що переміщуються стаціонарними засобами транспортування.

абзац п'ятий опису графи 6 виключено

абзац шостий опису графи 6 виключено

(опис графи 6 пункту 2 глави 3 розділу II із змінами,  внесеними згідно з наказом Державної митної служби України  від 16.12.2008 р. N 1414)

Графа 7 "Довідковий номер"

За бажанням декларанта зазначається наданий ним порядковий номер ВМД. Підтверджувати такий номер непотрібно.

Графа 8 "Одержувач"

У графі зазначаються відомості про одержувача, наведені в транспортних документах на товари.

У правому верхньому кутку зазначається літерний код альфа-2 країни місцезнаходження (місця проживання) одержувача відповідно до Класифікації держав світу.

На додаткових аркушах ВМД форми МД-3 графа не заповнюється.

Графа 9 "Особа, відповідальна за фінансове врегулювання"

У разі застосування заходів гарантування доставки товарів, передбачених статтею 161 Митного кодексу України, у графі зазначаються відомості про особу, яка надає митним органам України гарантії щодо обов'язкової доставки товарів.

Якщо заходи гарантування не застосовуються і перевезення товарів митною територією України здійснюється українським експедитором, то до графи заносяться відомості про такого експедитора.

Відомості про особу наводяться в графі згідно з додатком 2 до цієї Інструкції.

Графа не заповнюється:

якщо заходи гарантування доставки товарів не застосовуються і перевезення товарів митною територією України здійснюється не українським експедитором;

при застосуванні охорони й супроводження товарів митними органами;

при перевезенні товарів на умовах Митної конвенції про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням книжки МДП 1975 року.

(опис графи 9 пункту 2 глави 3 розділу II у редакції наказу  Державної митної служби України від 16.12.2008 р. N 1414)

Графа 12 "Відомості про вартість"

Графа заповнюється у разі застосування заходів гарантування доставки товарів, передбачених статтею 161 Митного кодексу України.

У графі зазначається сума наведених у графах 45 ВМД митних вартостей задекларованих товарів у валюті України (або сума митних вартостей за основним аркушем ВМД форми МД-2 та аркушами специфікації форми МД-8).

(опис графи 12 пункту 2 глави 3 розділу II із змінами,  внесеними згідно з наказом Державної митної служби України  від 16.12.2008 р. N 1414)