Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Графа 53 "Митний орган (і країна) призначення"

Зазначаються згідно з Класифікатором митних органів найменування митного органу (регіональної митниці, митниці) і дев'ятизначний код пункту пропуску, через який передбачається вивезення товарів за межі митної території України.

Якщо при переміщенні трубопровідним транспортом товари, що декларуються, вивозяться за межі митної території України через різні місця митного контролю, то в графі зазначаються відомості про всі структурні підрозділи митних органів у місцях митного контролю, через які передбачається вивезення товарів. При переміщенні електроенергії лініями електропередачі графа не заповнюється.

Графа 54 "Місце та дата:"

У графі зазначаються відомості про місцезнаходження декларанта згідно з пунктом 3 додатка 2 до цієї Інструкції та особу, яка склала ВМД.

Якщо декларантом товарів є громадянин, якому належать товари, що переміщуються через митний кордон України, або громадянин, на підставі нотаріально посвідченого доручення уповноважений іншим громадянином, якому належать товари, у графі зазначаються прізвище, ініціали та особистий підпис такого громадянина-декларанта.

Якщо декларантом товарів є підприємство (юридична особа або фізична особа - підприємець), якому належать товари, що переміщуються через митний кордон України, в графі зазначаються прізвище, ініціали та особистий підпис працівника такого підприємства, уповноваженого на декларування.

Якщо товари, що належать іншій особі, декларуються митним брокером, у графі зазначаються прізвище, ініціали й особистий підпис представника митного брокера, який склав ВМД, та номер відповідного документа, що підтверджує його повноваження на декларування.

У графі також наводиться у міжнародному форматі (з урахуванням коду країни та населеного пункту або мережі оператора рухомого (мобільного) зв'язку) номер телефону особи, яка склала ВМД.

Для юридичних осіб та фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності відомості завіряються печаткою декларанта (для фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності - за наявності), яка містить ідентифікаційний код за ЄДРПОУ або (за наявності) ідентифікаційний номер за ДРФО.

Відбитки цієї печатки також проставляються на бланках форми МД-3 ВМД й у правому нижньому кутку на всіх аркушах специфікації форми МД-8, що використовується замість додаткових аркушів.

При поданні митному органу ВМД тільки в електронному вигляді в нижній частині графи додатково вчиняється запис "Електронне декларування" та зазначається номер, за яким підприємство внесено до Реєстру підприємств, до товарів яких може застосовуватись процедура електронного декларування.

(опис графи 54 пункту 2 глави 3 розділу II у редакції наказу  Державної митної служби України від 16.12.2008 р. N 1414)

4. Заповнення граф a, c, d/j, e/j, g, I, f вантажної митної декларації

1. Графи A, C, D/J, E/J, G, I, F ВМД паперового примірника ВМД та її електронної копії або ВМД тільки в електронному вигляді заповнюються посадовою особою митного органу.

(пункт 1 глави 4 розділу II у редакції наказу  Державної митної служби України від 16.12.2008 р. N 1414)

2. Правила заповнення граф A, C, D/J, E/J, G, I, F ВМД посадовою особою митного органу: