Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Порядок наведення відомостей про осіб

1. У правому верхньому кутку зазначається літерний код альфа-2 країни місцезнаходження (для громадян, у тому числі фізичних осіб - підприємців, - місця постійного проживання) відповідно до Класифікації держав світу, далі через знак "/" - індивідуальний податковий номер платника податків (у разі наявності).

2. Для юридичних осіб - резидентів указується найменування, зазначене у свідоцтві про державну реєстрацію юридичної особи (допускається наведення скороченої інформації про організаційно-правову форму господарювання).

Для громадян - резидентів, у тому числі фізичних осіб - підприємців, зазначаються прізвище, ім'я та по батькові, серія й номер паспорта, коли й ким виданий.

Для громадян - нерезидентів зазначаються прізвище, ім'я та по батькові (за наявності), громадянство, реквізити паспортного документа або документа, що його замінює.

Для інших нерезидентів указується найменування.

3. Для юридичних осіб указуються відомості про їх місцезнаходження.

Для громадян - резидентів, у тому числі фізичних осіб - підприємців, указуються відомості про їх місце проживання.

Для громадян - нерезидентів указуються відомості про місце їх тимчасового перебування на території України.

Для інших нерезидентів указуються відомості про їх місцезнаходження.

4. У лівому нижньому кутку графи:

для юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та інших осіб, що перебувають на обліку в митних органах, проставляється ідентифікаційний номер, що формується за схемою, наведеною в додатку 3 до цієї Інструкції;

для юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців, що не перебувають на обліку в митних органах, проставляється ідентифікаційний номер, що формується за схемою, наведеною в додатку 5 до цієї Інструкції;

для інших громадян - резидентів і громадян - нерезидентів проставляється ідентифікаційний номер, що формується за схемою, наведеною в додатку 4 до цієї Інструкції.

При формуванні зазначеного ідентифікаційного номера особи номер паспорта фізичної особи використовується для осіб, що мають відмітку в паспорті про наявність у них права здійснювати будь-які платежі без ідентифікаційного номера за ДРФО.

(додаток 2 у редакції наказу Державної  митної служби України від 16.12.2008 р. N 1414)

 

Додаток 3 до Інструкції про порядок заповнення вантажної митної декларації 

СХЕМА формування ідентифікаційного номера особи

  Елемент N 

 ,

де:

1 - 7-значний цифровий код, що формується за такою схемою при поставленні суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності на облік у митному органі:

  

 ,

де:

1.1 - "00".

1.2 - 3-значний код, що формується відповідно до Класифікації організаційно-правових форм господарювання (ДК 002:2004), затвердженої наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28.05.2004 N 97 (зі змінами).

1.3 -"00";

2 - перші дві цифри 12-значного коду за Класифікатором одиниць адміністративно-територіального устрою України;

3 - ідентифікаційний код суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності:

для фізичних осіб (у тому числі підприємців без створення юридичної особи) - 10-значний ідентифікаційний код відповідно до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів, що ведеться Державною податковою адміністрацією України;

для юридичних осіб - 8-значний ідентифікаційний код відповідно до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, що ведеться органами державної статистики, доповнений на початку двома нулями за схемою:

   ,

де:

3.1 - 00, що доповнюють код до 10-ти знаків;

3.2 - 8-значний ідентифікаційний код за ЄДРПОУ.  

Додаток 4 до Інструкції про порядок заповнення вантажної митної декларації