Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт Москалик.doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
195.07 Кб
Скачать

1.Ввідне заняття.

Підприємство комплексного типа, оскільки надає стороннім організаціям транспортні послуги, пов'язані з перевезеннями вантажів різного характеру, займається обслуговуванням і ремонтом транспорту, а також його зберіганням.

Пересувний склад підприємства представлений вантажними і легковими автомобілями, тобто пересувний склад є змішаним і складається з двух технологічно сумісних груп при виробництві технічного обслуговування і поточного ремонту.

Середньодобовий пробіг вантажних автомобілів складає 230 км/доб., легкових автомобілів - 255 км/доб.

Кількість робочих днів в році для підприємства автомобільного транспорту складає 303 днів.

Пересувний склад завжди необхідно підтримувати в технічно справному і працездатному стані протягом всього терміну експлуатації. Для цього проводять технічне обслуговування і ремонт автомобіля на основі планово- попереджувальної системи обслуговування, прийнятої в нашій країні. По цій системі технічне обслуговування проводять в плановому порядку, примусово, через певний пробіг автомобіля, а ремонтні роботи виконуються лише по потребі.

Техніка безпеки

До самостійної роботи по діагностиці автомобіля допускаються особи, що мають відповідну кваліфікацію, проводиться інструктаж, навчання і перевірку знань правил безпечного виробництва робіт і що мають відповідну кваліфікаційну групу по електробезпеці.

Робоче місце має бути оснащене комплектом справних інструментів і пристосувань. Користуватися несправним інструментом і пристосування забороняється.

Виконуючи роботу спільно з декількома робітниками, необхідно погоджувати свої дії з цими робітниками, з метою недопущення травмування і безпечного виконання даної роботи.

Під час роботи розташовувати інструмент так, щоб не виникало необхідність за ним.

Правильно підбирати розмір ключа, переважно користуватися накидними і торцевими ключами, а у важко доступних местах- ключами з тріскачками або шарнірною голівкою.

2.3агальний огляд автомобіля В першу чергу автомобілі проїжджають через контрольний пропускний пункт, на якому оглядається стану автомобіля після робочої зміни, комірним механіком. Він дає висновок про стан автомобіля; потім, залежно від стану, автомобіль або на пряму прямує на місце організованої стоянки, або на миття; після миття, автомобіль прямує знову ж таки на стоянку, або в зону чекання для подальшого проходження ТО-1, ТО-2, ПР; для полегшення і прискорення процесу проходження ТО-1 і ТО-2 организованна діагностика, відповідно Д-1 і Д-2; після встановлення стану автомобіля, він або прямує на місце стоянки або, при незадовільному стані, в ТО-1, ТО-2 відповідно; після проходження автомобілем ТО-1 він може бути знов направлений на Д-1, для підтвердження справності; з ПР, автомобіль може бути направлений в ТО-1, ТО-2 і на місце стоянки; з місця стоянки, автомобіль прямує або відразу на КПП і потім на лінію, або при його невідповідності етичним нормам після проходження ТО-1, ТО-2, ПР ( тобто, сталося замаслення і так далі), автомобіль прямує знов на миття. Таким чином на проектованому АТП, здійснюється контроль і потримало пересувного складу, в справному, чистому стані.

З.Автодвигун. Його Система живлення і мащення.

З.ІВизначення технічного стану двигуна шляхом його зовнішнього огляду.

Двигун не розвиває повної потужності, димить:

  • важіль керування регулятором не доходить до болта обмеження максимальної частоти обертання колінчатого вала. Необхідно: перевірити і відрегулювати привод;

  • наявність повітря в паливній системі. Необхідно: усунути негерметичність, прокачати систему;

  • раннє чи пізнє впорскування палива. Необхідно: перевірити установку ТНВД і відрегулювати початок подачі палива;

  • порушення регулювання чи засмічення форсунки. Необхідно: перевірити і відрегулювати форсунки;

  • попадання води в паливну систему (дим білого кольору). Необхідно: злити відстій з паливних фільтрів і паливного бака;

  • надлишок палива, подаваного в циліндри (дим чорного чи сірого кольору). Необхідно: відрегулювати подачі палива секціями ТНВД;

  • зависання плунжера ТНВД. Необхідно: замінити плунжерну пару .

Двигун працює нерівномірно:

  • ослабнуло кріплення чи лопнула трубка високого тиску. Необхідно: підтягти гайку чи замінити трубку;

  • незадовільна робота окремих форсунок. Необхідно: перевірити форсунки;

  • порушення рівномірності подачі палива секціями ТНВД. Необхідно: відрегулювати ТНВД на рівномірність подачі.

Двигун стукає:

  • раннє впорскування палива в циліндри. Необхідно: відрегулювати початок подачі палива;

  • підтікання палива в розпилювачі форсунки. Необхідно: перевірити форсунки.