Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт Москалик.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
195.07 Кб
Скачать

3.2 Технічні норми та вимоги до виконання робіт

Основними роботами, виконуваними при технічному обслуговуванні системи живлення дизелів є: перевірка герметичності; промивання фільтрів грубої очистки; зміна фільтруючих елементів тонкої очистки; перевірка і регулювання ТНВД на початок, величину і рівномірність подачі палива; установка кута випередження впорскування палива, перевірка і регулювання форсунок. Розподіляються ці роботи по видам ТО.

При ТО-1: зливають відстій з паливного бака (після 6—8 год. стоянки автомобіля); розбирають фільтри грубої і тонкої очистки палива, промивають і перевіряють стан фільтруючих елементів.

При ТО-2: перевіряють кріплення і герметичність всіх елементів системи живлення; заміняють змінні фільтруючі елементи фільтрів тонкого очистки і промивають корпуса паливних фільтрів; перевіряють циркуляцію палива і при необхідності видаляють повітря із системи; перевіряють пуск двигуна і регулюють мінімальну частоту обертання колінчатого вала в режимі холостого ходу; перевіряють роботу двигуна, ТНВД, регулятора частоти обертання колінчатого вала.

При сезонному обслуговуванні: зливають паливо і промивають паливні баки; знімають форсунки, перевіряють і при необхідності регулюють їх на стенді. При підготовці до зимової експлуатації знімають ТНВД із паливопідкачуючим насосом, перевіряють і регулюють на стенді; заміняють олію в ТНВД і регуляторі частоти обертання колінчатого вала двигуна; перевіряють рівень олії в корпусі муфти випередження впорскування палива, при необхідності олію доливають.

4. Зчеплення,коробка передач,кардана передача.

  1. Технічне обслуговування зчеплення

Зчеплення служить для передачі крутного моменту від двигуна і дозволяє короткочасно від'єднати двигун від трансмісії і знову їх плавно з'єднати. Це необхідно робити для плавного рушання з місця, при перемиканні передач, а також при пуску холодного двигуна при низьких температурах . Зчеплення складається з трьох основних частин: ведучої, веденої і приводу. Ведуча частина зчеплення складається з кожуха, прикріпленої до нього за допомогою опорних кілець дискової натискної пружини і натискного диска. Кожух кріпиться до маховика 1 двигуна, який виконує роль ведучого диска зчеплення.

Веденою частиною зчеплення є ведений диск із фрикційними накладками, який маточиною встановлюється на шліцах первинного вала коробки передач.

Привід вимикання зчеплення складається з педалі, троса із захисним чохлом і повідком, важеля з вилкою і муфти підшипника вимикання зчеплення.

Регулювання вільного ходу здійснюється за допомогою переміщення регулювальної гайки уздовж різьбової частини на зовнішньому кінці троса. Для зняття троса з метою його заміни потрібно по можливості послабити регулювальну гайку, від'єднати поворотну пружину, якщо вона встановлена, від вилки вимикання зчеплення й від'єднати трос від вилки. Потім зняти декоративну панель для доступу до педалей, власник троса, від'єднати трос від педалі й витягнути трос із боку двигуна. Після цього слід установити новий трос у зворотному порядку й відрегулювати його.