Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Графа 1 "Декларація"

У першому підрозділі зазначається 2-значний літерний код напрямку переміщення товарів "ЕК" - вивезення з України.

У другому підрозділі зазначається код митного режиму відповідно до Класифікатора митних режимів, що затверджується Держмитслужбою.

При зворотному вивезенні товарів після їх тимчасового ввезення на митну територію України та при поверненні за межі митної території України певного обсягу товарів, переробка яких на митній території України не була здійснена, а також при декларуванні товарів, проданих у магазині безмитної торгівлі протягом календарного місяця, у другому підрозділі зазначається код "00".

У третьому підрозділі зазначається літерний код типу декларації згідно з Класифікатором типів декларацій, що затверджується Держмитслужбою.

(опис графи 1 пункту 2 глави 1 розділу II із змінами, внесеними згідно з  наказом Державної митної служби України від 16.12.2008 р. N 1414)

Графа 2 "Відправник/Експортер"

Якщо описом цієї графи не передбачено інше, у графі зазначаються відомості про відправника.

При декларуванні товарів, проданих у магазині безмитної торгівлі протягом календарного місяця, зазначаються відомості про власника магазину безмитної торгівлі.

При декларуванні запасів, призначених для споживання, що переміщуються експлуатантом транспортного засобу - резидентом, у графі зазначаються відомості про такого резидента.

При декларуванні товарів та/або транспортних засобів для їх тимчасового вивезення з метою багаторазового переміщення через митний кордон України за однією ВМД зазначаються відомості про особу, якій надано дозвіл на таке переміщення.

При вивезенні (пересиланні) товарів громадянами зазначаються відомості про відправника (при пересиланні) або громадянина, який безпосередньо вивозить ці товари за межі митної території України.

Відомості про осіб наводяться в графі згідно з додатком 2 до цієї Інструкції. Формування ідентифікаційного номера особи, що зазначається в лівому нижньому кутку графи, здійснюється відповідно до положень додатків 3 - 5 до цієї Інструкції.

У додаткових аркушах ВМД форми МД-3 графа не заповнюється.

(опис графи 2 пункту 2 глави 1 розділу II у редакції наказу  Державної митної служби України від 16.12.2008 р. N 1414)

Графа 3 "Форми"

Графа заповнюється завжди.

У першому підрозділі графи зазначається порядковий номер комплекту, у другому - загальна кількість комплектів форми МД-2, МД-3.

Наприклад, якщо використовуються комплект форми МД-2 та два комплекти додаткових аркушів форми МД-3, то в комплекті форми МД-2 зазначається 1/3, у першому комплекті додаткових аркушів - 2/3, у другому комплекті додаткових аркушів - 3/3.

Графа 4 "Відвантажувальні специфікації"

Графа заповнюється завжди.

У графі зазначається загальна кількість долучених до ВМД комплектів доповнень МД-6, складених декларантом, і через знак "/" - кількість аркушів у примірнику специфікації форми МД-8.

Наприклад, якщо використовується один комплект доповнення форми МД-6 та жодного аркуша специфікації форми МД-8, то зазначається 1/0.

Якщо доповнення форми МД-6 та специфікація форми МД-8 не використовуються, то зазначається 0/0.