Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Графа 9 "Особа, відповідальна за фінансове врегулювання"

Якщо описом цієї графи не передбачено інше, у графі зазначаються відомості про резидента, що уклав зовнішньоекономічний договір (контракт) або інший документ, що використовується в міжнародній практиці замість договору (контракту).

При декларуванні товарів, що переміщуються за зовнішньоекономічним договором (контрактом) та пов'язаним з ним договором комісії, укладеним між резидентами, у графі зазначаються відомості про комісіонера, що уклав зовнішньоекономічний договір (контракт), і вчиняється запис "Див. доп.", а в доповненні наводяться відомості про комітента.

При декларуванні товарів, що переміщуються за зовнішньоекономічним договором (контрактом) та пов'язаним з ним договором доручення (агентським договором), укладеним між резидентами, у графі зазначаються відомості про довірителя (суб'єкта, якого представляє агент).

При декларуванні товарів, які перебували у вільному обігу на митній території України, у митний режим магазину безмитної торгівлі, у графі зазначаються відомості про сторону договору, згідно з яким товари поставляються власнику магазину безмитної торгівлі.

Якщо при розміщенні товарів у митний режим переробки за межами митної території України або вивезенні продуктів переробки, утворених унаслідок переробки товарів у митному режимі переробки на митній території України, резидент, що уклав зовнішньоекономічний договір (контракт), і векселедавець (особа, що надала письмове зобов'язання) є різними особами, то в графі зазначаються відомості про резидента, що уклав зовнішньоекономічний договір (контракт), учиняється запис "Див. доп.", а в доповненні зазначаються відомості про векселедавця (особу, що надала письмове зобов'язання).

Відомості про осіб наводяться в графі згідно з додатком 2 до цієї Інструкції. Формування ідентифікаційного номера особи, що зазначається в лівому нижньому кутку графи, здійснюється відповідно до положень додатків 3 - 5 до цієї Інструкції. При наведенні відомостей про особу, якою переміщуються товари в межах договорів про спільну інвестиційну діяльність без створення юридичної особи, у правому верхньому кутку замість індивідуального податкового номера платника податків зазначається індивідуальний податковий номер такого договору про спільну інвестиційну діяльність.

Графа не заповнюється:

при декларуванні запасів, призначених для споживання, що постачаються на судна, експлуатантом яких є резидент;

при декларуванні товарів та/або транспортних засобів для їх тимчасового вивезення з метою багаторазового переміщення через митний кордон України за однією ВМД;

при декларуванні товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами.

(опис графи 9 пункту 2 глави 1 розділу II у редакції наказу  Державної митної служби України від 16.12.2008 р. N 1414)

Графа 11 "Торговельна країна / Країна виробництва"

У графі зазначається згідно з поданими документами літерний код альфа-2 відповідно до Класифікації держав світу країни (адміністративно-територіального утворення у складі країни, що має власний літерний код за цією Класифікацією), місцезнаходження особи, з якою українським суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності укладено договір (контракт), або інший документ, що використовується в міжнародній практиці замість договору (контракту).

Графа не заповнюється:

при декларуванні гуманітарної допомоги, запасів, призначених для споживання, що постачаються на судна, експлуатантом яких є резидент;

при декларуванні товарів, проданих у магазині безмитної торгівлі протягом календарного місяця;

при декларуванні товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами;

при декларуванні товарів та/або транспортних засобів для їх тимчасового вивезення з метою багаторазового переміщення через митний кордон України за однією ВМД.

(опис графи 11 пункту 2 глави 1 розділу II із змінами,  внесеними згідно з наказом Державної митної служби України  від 16.12.2008 р. N 1414)