Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Графа b "Подробиці розрахунків"

У графі зазначаються:

код виду платежу відповідно до Класифікатора видів податків і зборів;

загальна сума платежу за цим кодом, що включає в себе суми відповідного платежу за основним і кожним додатковим аркушем ВМД, що підлягає перерахуванню до Держбюджету, або на яку видається вексель;

ідентифікаційний код за ЄДРПОУ платника - юридичної особи або ідентифікаційний номер за ДРФО (за наявності) платника - фізичної особи, а в разі якщо митним органом не відкрито картку - особовий рахунок платника податків, - реквізити платіжного документа (номер, дата сплати);

при проведенні розрахунків із застосуванням векселів у графі зазначаються через знак "/" реквізити векселя (серія, номер, дата видачі векселя, строк платежу), літерний код валюти, у якій видається вексель, відповідно до Класифікації валют, найменування векселедержателя.

Якщо за відсутності на відповідних рахунках митного органу коштів суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності в сумі, необхідній для сплати нарахованого мита або плати у повному обсязі, сплата такого платежу здійснюється частково за рахунок коштів декларанта, то відповідний рядок прокреслюється. При цьому декларантом від руки окремими рядками зазначаються відкориговані відомості про сплату мита або плати, які засвідчуються його печаткою. Зазначені відомості заносяться посадовою особою митного органу до електронної копії ВМД.

Якщо відомості про нарахування плати в графі 47 ВМД зазначаються посадовою особою митного органу, то до графи B ВМД відомості про цю плату також заносяться посадовою особою митного органу.

Графа не заповнюється:

якщо мито та/або плата не сплачуються;

при декларуванні товарів за загальною ВМД або періодичною митною декларацією;

при заповненні окремої митної декларації.

(опис графи В пункту 2 глави 1 розділу II у редакції наказу  Державної митної служби України від 16.12.2008 р. N 1414)

Графа 49 "Реквізити складу"

Якщо товар, що декларується до обраного митного режиму, був попередньо (в єдиному технологічному циклі) розміщений експортером або перевізником на склад тимчасового зберігання (митний ліцензійний склад), то в графі зазначається номер дозволу митного органу на використання складського приміщення, резервуара, майданчика як складу тимчасового зберігання або номер дозвільного документа на право відкриття та експлуатації митного ліцензійного складу.

При розміщенні товару в митний режим митного складу в графі зазначається номер дозвільного документа на право відкриття та експлуатації митного ліцензійного складу.

Якщо товар, перебуваючи в режимі митного складу, попередньо розміщувався на інший митний ліцензійний склад, то в графі після номера дозвільного документа на право відкриття та експлуатації митного ліцензійного складу, на який розміщується цей товар, зазначається номер дозвільного документа на право відкриття та експлуатації іншого митного ліцензійного складу.

При розміщенні товару в митний режим магазину безмитної торгівлі в графі зазначається номер дозвільного документа на право відкриття магазину безмитної торгівлі.

При цьому, якщо товар, що декларується, був попередньо розміщений на митний ліцензійний склад, то в графі також зазначається номер дозвільного документа на право відкриття та експлуатації митного ліцензійного складу.

Відомості зазначаються з нового рядка за такою схемою:

А/Б,

де А - код типу складу, магазину безмитної торгівлі, а саме:

1 - митний ліцензійний склад відкритого типу;

2 - митний ліцензійний склад закритого типу;

3 - склад тимчасового зберігання відкритого типу;

4 - склад тимчасового зберігання закритого типу;

5 - магазин безмитної торгівлі.

Б - номер дозвільного документа на право відкриття та експлуатації митного ліцензійного складу, номер дозволу митного органу на використання складського приміщення, резервуара, майданчика як складу тимчасового зберігання, номер дозвільного документа на право відкриття магазину безмитної торгівлі.

Графа не заповнюється:

при декларуванні товарів, проданих у магазині безмитної торгівлі протягом календарного місяця;

при зворотному вивезенні тимчасово ввезених товарів;

при вивезенні товарів з території відповідного типу спеціальної (вільної) економічної зони за межі митної території України;

при заповненні окремої митної декларації;

при декларуванні товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами.