Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Графа 3 "Форми"

Графа заповнюється завжди.

У першому підрозділі графи зазначається порядковий номер комплекту, у другому - загальна кількість комплектів форм МД-2, МД-3.

Наприклад, якщо використовуються комплект форми МД-2 та два комплекти додаткових аркушів форми МД-3, то в комплекті форми МД-2 зазначається 1/3, у першому комплекті додаткових аркушів - 2/3, у другому комплекті додаткових аркушів - 3/3.

Графа 4 "Відвантажувальні специфікації"

Графа заповнюється завжди.

У графі зазначається загальна кількість долучених до ВМД комплектів доповнень МД-6, складених декларантом, та через знак "/" - кількість аркушів у примірнику специфікації форми МД-8 у випадках, коли цією Інструкцією дозволяється її застосування.

Наприклад, якщо використовується один комплект доповнення форми МД-6 та жодного аркуша специфікації МД-8, то зазначається 1/0.

Якщо доповнення форми МД-6 та специфікація форми МД-8 не використовуються, то зазначається 0/0.

Графа 5 "Всього товарів"

Зазначається загальна кількість задекларованих у ВМД товарів. Кількість товарів повинна відповідати кількості граф 31 ВМД, що заповнюються.

При використанні специфікації форми МД-8 в графі зазначається загальна кількість найменувань товарів, задекларованих у ВМД.

Графа 6 "Всього місць"

Графа заповнюється у разі, якщо стосовно товарів, що декларуються, перед їх розміщенням у заявлений у ВМД митний режим здійснювалося міжнародне перевезення.

Зазначається загальна кількість вантажних місць задекларованих у ВМД товарів відповідно до товаросупровідних документів, пакувальних аркушів.

Якщо товари переміщуються через митний кордон насипом, наливом або навалом і в товаросупровідних документах, пакувальних аркушах не визначено кількість вантажних місць, або якщо товари переміщуються стаціонарними засобами транспортування, то в графі проставляється "0".

Якщо при переміщенні товарів навалом можливо виокремити вантажні місця (переміщення товарів у тюках, кіпах, в'язанках тощо), то зазначається кількість вантажних місць.

Графа не заповнюється:

при декларуванні товарів за періодичною митною декларацією;

при декларуванні товарів, на які була попередньо оформлена періодична митна декларація.

(опис графи 6 пункту 2 глави 2 розділу II із змінами,  внесеними згідно з наказом Державної митної служби України  від 16.12.2008 р. N 1414)

Графа 7 "Довідковий номер"

За бажанням декларанта зазначається наданий ним порядковий номер ВМД. Підтверджувати такий номер непотрібно.

Графа 8 "Одержувач"

Якщо описом цієї графи не передбачено інше, у графі зазначаються відомості про одержувача товарів.

При розміщенні товарів у митний режим магазину безмитної торгівлі зазначаються відомості про власника магазину безмитної торгівлі.

При декларуванні продукції морського промислу, поверненні товарів, які тимчасово вивозилися для забезпечення діяльності суден, що ведуть морський промисел, експлуатантом яких є резидент, у графі зазначаються відомості про такого експлуатанта.

При декларуванні консолідованого вантажу у митний режим митного складу у графу вносяться відомості про резидента - транспортну (транспортно-експедиційну) організацію, що переміщує цей консолідований вантаж.

При декларуванні товарів та/або транспортних засобів для завершення режиму тимчасового вивезення з метою багаторазового переміщення через митний кордон України за однією ВМД у графі зазначаються відомості про особу, якій надано дозвіл на таке переміщення.

При ввезенні (пересиланні) товарів громадянами зазначаються відомості про одержувача (при пересиланні) або громадянина, який безпосередньо ввозить їх на митну територію України.

Відомості про осіб наводяться в графі згідно з додатком 2 до цієї Інструкції. Формування ідентифікаційного номера особи, що зазначається в лівому нижньому кутку графи, здійснюється відповідно до положень додатків 3 - 5 до цієї Інструкції.

У додаткових аркушах ВМД форми МД-3 графа не заповнюється.

(опис графи 8 пункту 2 глави 2 розділу II у редакції наказу  Державної митної служби України від 16.12.2008 р. N 1414)