Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Графа 41 "Додаткові одиниці виміру"

Якщо для класифікаційної позиції за УКТЗЕД товару, опис якого наведено в графі 31 ВМД, передбачено додаткову одиницю виміру, то в графі зазначаються код цієї одиниці виміру згідно із загальнодержавним Класифікатором системи позначень одиниць вимірювання та обліку, через знак "/" - кількість цього товару в додатковій одиниці виміру.

При декларуванні останньої партії складових комплектного об'єкта в графі зазначається код додаткової одиниці виміру, якщо така одиниця виміру передбачена для товару, код якого зазначений у графі 33 ВМД, через знак "/" зазначається цифра "1". При оформленні всіх попередніх партій складових комплектного об'єкта, крім останньої, графа не заповнюється.

Графа не заповнюється:

якщо для товару, заявленого в графі 31 ВМД, застосовується основна одиниця виміру або в графі 33 ВМД зазначається код товару на рівні менше 10 знаків за УКТЗЕД;

при заповненні окремої митної декларації.

Графа 42 "Ціна товару"

У графі наводиться фактурна вартість товару у валюті України за курсом, установленим Національним банком України на день прийняття ВМД до оформлення.

У разі переміщення через митний кордон товарів як носіїв результатів виконаних робіт у графі зазначається вартість таких носіїв без урахування вартості інформації, що на них розміщена.

Графа не заповнюється:

при декларуванні консолідованого вантажу в митний режим митного складу;

при декларуванні гуманітарної допомоги, продукції морського промислу, видобутої українським суб'єктом підприємницької діяльності, тощо;

при заповненні окремої митної декларації.

(опис графи 42 пункту 2 глави 2 розділу II із змінами,  внесеними згідно з наказом Державної митної служби України  від 16.12.2008 р. N 1414)

Графа 43 "Метод визначення вартості"

У разі наявності декларації митної вартості в лівому підрозділі графи зазначається порядковий номер методу визначення митної вартості, що використовувався.

У разі випуску товарів відповідно до статті 264 Кодексу в правому підрозділі графи зазначається символ "1".

Якщо законодавством не передбачено оформлення декларації митної вартості, то графа не заповнюється.

(опис графи 43 пункту 2 глави 2 розділу II із змінами,  внесеними згідно з наказом Державної митної служби України  від 16.12.2008 р. N 1414)

Графа 44 "Додаткова інформація / Подані документи / Сертифікати і дозволи"

У графі зазначаються коди згідно з Класифікатором документів і реквізити документів, поданих при декларуванні. Відомості щодо кожного документа починаються з нового рядка за схемою:

код документа згідно з Класифікатором документів;

номер документа, дата й за наявності даних - кінцевий термін його дії.

Якщо документу відповідає код некласифікованого документа, то перед номером документа зазначається його назва, яка повинна дозволяти ідентифікувати документ.

Якщо поданий декларантом документ відсутній у відповідному розділі Класифікатора документів, то в декларації зазначається код некласифікованого документа відповідного розділу.

У разі використання при декларуванні додаткових аркушів форми МД-3 реквізити документів, які подані при декларуванні та стосуються всіх товарів, що декларуються в цій ВМД, наводяться в цій графі тільки в основному аркуші ВМД і в додаткових аркушах цієї ВМД не дублюються. При цьому після коду кожного документа, який стосується всіх задекларованих товарів, проставляється символ "*".

При декларуванні товарів за періодичною митною декларацією, тимчасовою, неповною деклараціями зазначаються документи, подані суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності на момент митного оформлення такої декларації. При цьому обов'язково зазначаються документи, що свідчать про дотримання вимог, передбачених законодавством, щодо заходів нетарифного регулювання.

При заповненні окремої митної декларації графа не заповнюється.

(опис графи 44 пункту 2 глави 2 розділу II із змінами,  внесеними згідно з наказом Державної митної служби України  від 16.12.2008 р. N 1414)