Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Графа 38 "Вага нетто (кг)"

У графі зазначається в кілограмах вага товару, описаного в графі 31 ВМД, без будь-якої упаковки (якщо описом цієї графи не передбачено інше).

Для товару, що переміщується в первинній тарі (упаковці), що невіддільна від товару до його споживання без шкоди його споживчим властивостям, якщо маркуванням товару чи документами, необхідними для здійснення його митного контролю та митного оформлення, не визначено вагу товару без будь-якої упаковки, зазначається вага товару з урахуванням ваги такої первинної тари (упаковки).

Для заповнення графи застосовуються правила заокруглення, наведені в описі графи 35 ВМД.

(абзац перший - п'ятий опису графи 38 пункту 2 глави 1 розділу II  замінено трьома новими абзацами згідно з наказом Державної  митної служби України від 07.09.2010 р. N 1018, у зв'язку з цим абзаци шостий - восьмий  уважати відповідно абзацами четвертим - шостим)

Графа не заповнюється:

при переміщенні через митний кордон електроенергії лініями електропередачі;

при заповненні окремої митної декларації.

Графа 39 "Квота"

Графа заповнюється для товарів, щодо яких установлено кількісні обмеження. У графі зазначається в одиницях виміру, в яких установлено обсяг квоти, залишок товару за встановленою квотою згідно з одержаною ліцензією або іншим дозвільним документом.

Задекларована партія товару не враховується при визначенні залишку товару за квотою. При декларуванні першої партії товару в графі зазначається кількість товару за квотою.

В інших випадках графа не заповнюється.

Графа 40 "Загальна декларація / Попередній документ"

Графа заповнюється, якщо заявленому за ВМД митному режиму передував інший митний режим або товар попередньо розміщувався на складі митного органу, або поданню ВМД передувало оформлення загальної ВМД, періодичної митної декларації, зареєстрованої вантажної митної декларації (для товарів, що переміщуються стаціонарними засобами транспортування), або декларація оформлюється замість анульованої.

У графі проставляється код відповідно до Класифікатора документів попереднього документа, у тому числі того, який при оформленні товару в митний режим, що передує заявленому, використовувався замість ВМД. Через знак "/" проставляється номер і дата цього документа. Після дати через знак "/" зазначається номер товару у ВМД або специфікації форми МД-8.

Якщо товари, що декларуються, послідовно розміщувалися в кількох митних режимах, то в графі зазначається номер ВМД або іншого документа, що використовувався замість ВМД, за якою (яким) ці товари розміщувалися в останній митний режим, що передує заявленому.

При вивезенні продуктів переробки, утворених унаслідок переробки товарів у митному режимі переробки на митній території України, зазначаються реквізити ВМД, згідно з якою (якими) у митний режим переробки на митній території України поміщувались товари, використані для отримання цих продуктів переробки, із зазначенням через знак "/" номера товару в такій ВМД. При вивезенні продуктів переробки, утворених унаслідок переробки ввезеної на митну територію України давальницької сировини іноземного замовника, що класифікується в групах 1 - 24 згідно з УКТЗЕД, після номера товару додатково через знак "/" вказується в кілограмах (без округлення) кількість товару, використаного для отримання продукту переробки, опис якого наведено в графі 31 ВМД.

При зворотному вивезенні після тимчасового ввезення зазначаються реквізити ВМД або книжки (карнета) АТА, згідно з якою (якими) товари ввозилися в митному режимі тимчасового ввезення, із зазначенням через знак "/" номера товару в такій ВМД (специфікації форми МД-8) або книжці (карнеті) АТА.

При декларуванні останньої частини комплектного об'єкта в графі зазначаються реквізити всіх ВМД на складові частини комплектного об'єкта.

При декларуванні товарів, що були попередньо розміщені на складі митного органу (крім товарів, поміщених у митний режим за ВМД), зазначаються реквізити уніфікованої митної квитанції форми МД-1.

Абзац восьмий опису графи 40 виключено

(опис графи 40 пункту 2 глави 1 розділу II із змінами,  внесеними згідно з наказом Державної митної служби України  від 16.12.2008 р. N 1414)