Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Графа 31 "Вантажні місця та опис товарів - Маркування та кількість - Номери контейнерів - Кількість та розпізнавальні особливості"

В окремих графах 31 ВМД зазначаються відомості про:

товари, обсяги яких визначені в різних ліцензіях або інших документах (що встановлюють кількість товарів), виданих державними органами відповідно до законодавчих актів для митного оформлення цих товарів;

товари, переміщені стаціонарними засобами транспортування за різними актами приймання-передавання;

товари з однаковим кодом згідно з УКТЗЕД, які мають різні дані (країну походження, ознаки та характеристики, що впливають на рівень оподаткування тощо);

на бажання декларанта товари, що мають різні кінцеві терміни зберігання (терміни придатності), при їх декларуванні в митний режим митного складу.

Кожен вид відомостей, позначених арабськими цифрами, починається з нового рядка із зазначенням порядкового номера. Зазначене не стосується підпунктів "а" та "б", які використані в описі цієї графи виключно для зручності викладення.

Під номером 1 зазначаються точні відомості про товар, які є в наявності:

а) відомості, необхідні для класифікації товару (фізичні характеристики товару в обсязі, достатньому для однозначного віднесення його до коду згідно з УКТЗЕД у кількості знаків, визначеній правилами заповнення графи 33 ВМД для відповідного митного режиму та особливостей переміщення): наприклад, комплектність або завершеність (зібраний/незібраний), кількісний та якісний склад (матеріал, речовина, суміш, сполука тощо), основні властивості товару (призначення, розмір, розфасування, пакування тощо).

Опис товарів має наводитись без перенесення в графу непідтвердженого опису класифікаційних групувань УКТЗЕД, що відповідають коду товару;

б) відомості, необхідні для розпізнання товару: торговельне найменування товару, торговельна марка (зазначається повністю без будь-яких скорочень; якщо оригінальне написання найменування торговельної марки виконується мовою, яка використовує латинський алфавіт, то в графі таке найменування зазначається латинськими літерами), фірма-виробник, літерний код альфа-2 країни виробництва товару відповідно до Класифікації держав світу, марка, модель, сорт, тип, артикул тощо.

В окремих випадках опис товарів у графі здійснюється з такими особливостями.

Якщо код задекларованих товарів згідно з УКТЗЕД збігається з кодом товару, що підлягає експортному контролю, але товари за своїм описом або характеристиками не відповідають товарові, щодо якого цей контроль застосовується, то опис товарів має однозначно підтверджувати таку невідповідність. При цьому в обов'язковому порядку зазначаються характеристики товарів, які відрізняють їх від товару, що підлягає експортному контролю.

При переміщенні через митний кордон України товарів як носіїв результатів виконаних робіт у графі зазначаються відомості про такі носії, а також про інформацію, що на них розміщена.

При декларуванні товарів із застосуванням специфікації форми МД-8 у графі (колонці специфікації) наводиться опис товару згідно з товаросупровідними документами.

При декларуванні складових комплектного об'єкта перед описом товарів учиняється запис "Складова комплектного об'єкта" та зазначається торговельне найменування комплектного об'єкта, складова частина якого декларується.

При заповненні окремої митної декларації, декларуванні запасів, призначених для споживання, що постачаються на судна, експлуатантом яких є резидент, наводиться перелік відомостей про товари, достатній для їх класифікації на рівні чотиризначного коду товарної позиції згідно з УКТЗЕД.

При декларуванні товарів у митний режим тимчасового вивезення, реекспорту та при зворотному вивезенні тимчасово ввезених товарів зазначаються ідентифікаційні ознаки товарів.

Під номером 2, якщо заповнюється графа 6 ВМД, зазначаються відомості про кількість вантажних місць, їх упаковку та маркування. При переміщенні товарів стаціонарними засобами транспортування, насипом, наливом або навалом за відсутності в товаросупровідних документах, пакувальних аркушах інформації про кількість вантажних місць зазначається "Місць 0".

Якщо графа 6 ВМД не заповнюється, то номер 2 та відомості під цим номером не зазначаються.

Під номером 3, якщо в графі 19 ВМД зазначено "1", зазначаються відомості про контейнери в такому порядку: спочатку проставляється загальна кількість контейнерів, далі через знак "/" зазначаються відомості про кожен контейнер: номер контейнера, через знак "/" - код типу контейнера згідно з Класифікатором типів контейнерів, що затверджується Держмитслужбою, через знак "/" - цифровий код стану заповнення контейнера.

Якщо тип контейнера не визначено Класифікатором типів контейнерів, то проставляється код згідно з цим Класифікатором, що відповідає позиції "Невідомий тип контейнера".

Застосовуються такі коди стану заповнення контейнера:

"1" - якщо крім товару, відомості про який наведено в цій графі 31, у контейнері не переміщуються інші товари;

"2" - якщо крім товару, відомості про який наведено в цій графі 31, у контейнері переміщуються інші товари, задекларовані в цій ВМД, та не переміщуються товари, що не декларуються в цій ВМД;

"3" - якщо крім товару, відомості про який наведено в цій графі 31, у контейнері переміщуються інші товари, задекларовані в цій ВМД, а також товари, що не декларуються в цій ВМД;

"4" - якщо крім товару, відомості про який наведено в цій графі 31, в контейнері не переміщуються інші товари, задекларовані в цій ВМД, та переміщуються інші товари, що не декларуються в цій ВМД.

Відомості про кожен контейнер розділяються пропуском або зазначаються з нового рядка.

Якщо в графі 19 ВМД зазначено "0", то під номером 3 проставляється "0".

Якщо графа 19 ВМД не заповнюється, то номер 3 та відомості під цим номером не зазначаються.

Під номером 4 при декларуванні складових комплектного об'єкта, на які отримано позитивне рішення митного органу про класифікацію комплектного об'єкта згідно з УКТЗЕД, зазначається процентне співвідношення фактурної вартості задекларованих у ВМД цих складових і загальної фактурної вартості комплектного об'єкта, яке розраховується за такою формулою:

A = X • 100 / Y,

де A - число, округлене за правилами округлення з точністю до двох знаків у дробовій частині;

X - фактурна вартість задекларованих у ВМД складових комплектного об'єкта у валюті зовнішньоекономічного договору (контракту);

Y - фактурна вартість комплектного об'єкта у валюті зовнішньоекономічного договору (контракту) на момент надання митним органом дозволу на переміщення комплектного об'єкта.

В інших випадках номер 4 та відомості під цим номером не зазначаються.

Під номером 5 при декларуванні товарів, що переміщуються стаціонарними засобами транспортування, зазначається чотиризначне число, що складається з порядкового номера місяця й останніх двох цифр року (або два таких числа через знак "-", якщо дні початку та закінчення періоду переміщення належать до різних календарних місяців).

В інших випадках номер 5 та відомості під цим номером не зазначаються.

(опис графи 31 пункту 2 глави 1 розділу II у редакції наказу  Державної митної служби України від 16.12.2008 р. N 1414)