Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Графа g "Підтвердження компетентних органів"

Графа заповнюється в аркушах з позначенням "4/5" ВМД, якщо при вивезенні товарів митним органом прибуття погоджено зміну митниці призначення або якщо під час переміщення товарів митною територією України внаслідок дії надзвичайних або невідворотних обставин:

виникає потреба в заміні транспортного засобу або перевантаженні товарів на інший транспортний засіб або в контейнер;

відкрився доступ до вантажного відсіку транспортного засобу чи контейнера або пошкоджено митне забезпечення та (або) товар;

сталася повна чи часткова втрата товарів або ці товари неможливо надалі використовувати як вироби чи матеріали.

У разі погодження митним органом зміни митниці призначення у графі відповідно до прийнятого митним органом рішення вчиняється запис "Погоджено зміну митного органу призначення на ________ митницю", зазначається згідно з Класифікатором митних органів найменування та дев'ятизначний код нового митного органу призначення, прізвище і підпис посадової особи, що здійснила погодження. Відомості про зміну митниці призначення відображаються в електронній копії цієї ВМД.

У разі дії надзвичайних або невідворотних обставин посадовою особою митного органу, яку викликано на місце транспортної пригоди, коротко описується зміст пригоди, зазначається прізвище і підпис такої посадової особи, що засвідчується її особистою номерною печаткою.

В окремих випадках, якщо внаслідок дії надзвичайних або невідворотних обставин сталася повна чи часткова втрата товарів або ці товари неможливо надалі використовувати як вироби чи матеріали та їх подальше переміщення митною територією України відповідно до законодавства не здійснюватиметься в повному обсязі або частково, до графи заноситься інформація про таку втрату товарів, кількісні та якісні показники товарів, що переміщуватимуться за ВМД.

(опис графи G пункту 2 глави 4 розділу II у редакції наказу  Державної митної служби України від 16.12.2008 р. N 1414)

Графа I "Контроль митного органу призначення"

Графа заповнюється в аркушах з позначенням "4/5" ВМД посадовою особою митниці призначення, що здійснює митне оформлення при закінченні переміщення товарів митною територією України і вивезенні товарів за межі митної території України.

Зазначається дата прибуття (та дата фактичного вивезення товарів у разі, якщо вони не збігаються), стан пломб, у визначених Держмитслужбою випадках проставляються відбитки штампа ПМК та особистої номерної печатки, вписуються інші примітки та результати митного контролю.

Якщо зобов'язання про транзит не виконано, то зазначеною посадовою особою вчиняється запис "Зобов'язання про транзит перевізником не виконано", зазначається номер протоколу про порушення митних правил і проставляються посада, прізвище та підпис посадової особи, якою складено зазначений протокол, що засвідчується особистою номерною печаткою.

Графа не заповнюється при декларуванні товарів, що переміщуються стаціонарними засобами транспортування, якщо на такі товари була попередньо оформлена періодична митна декларація.

(опис графи I пункту 2 глави 4 розділу II із змінами,  внесеними згідно з наказом Державної митної служби України  від 16.12.2008 р. N 1414)