Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Графа 38 "Вага нетто (кг)"

У графі зазначається в кілограмах вага товару, описаного в графі 31 ВМД, без будь-якої упаковки (якщо описом цієї графи не передбачено інше).

У разі відсутності в товарно-транспортних (інших товаросупровідних) документах відомостей про вагу товару без будь-якої упаковки зазначається вага нетто товару, зазначена в цих товарно-транспортних (інших товаросупровідних) документах.

Для заповнення графи застосовуються правила заокруглення, наведені в описі графи 35 ВМД.

(абзац перший - п'ятий опису графи 38 пункту 2 глави 3 розділу II  замінено трьома новими абзацами згідно з наказом Державної  митної служби України від 07.09.2010 р. N 1018, у зв'язку з цим абзац шостий уважати абзацом четвертим)

При переміщенні через митний кордон електроенергії лініями електропередачі графа не заповнюється.

Графа 40 "Загальна декларація / Попередній документ"

Графа заповнюється, якщо заявленому за ВМД митному режиму транзиту передував інший митний режим, або товар зберігався на складі митного органу, або поданню ВМД передувало оформлення періодичної митної декларації при переміщенні товарів стаціонарними засобами транспортування, або декларація оформлюється замість анульованої.

У графі проставляється код відповідно до Класифікатора документів попереднього документа, у тому числі того, який при оформленні товару в митний режим, що передує заявленому, використовувався замість ВМД. Через знак "/" проставляється номер і дата цього документа. Після дати через знак "/" зазначається номер товару у ВМД або специфікації форми МД-8.

При декларуванні товарів, що були попередньо розміщені на складі митного органу (крім товарів, поміщених у митний режим за ВМД), зазначаються реквізити уніфікованої митної квитанції форми МД-1.

(опис графи 40 пункту 2 глави 3 розділу II із змінами,  внесеними згідно з наказом Державної митної служби України  від 16.12.2008 р. N 1414)

Графа 41 "Додаткові одиниці виміру"

Якщо для класифікаційної позиції за УКТЗЕД товару, опис якого наведено у графі 31 ВМД, передбачено додаткову одиницю виміру, то в графі зазначаються код цієї одиниці виміру згідно із загальнодержавним Класифікатором системи позначень одиниць вимірювання та обліку, через знак "/" - кількість цього товару в додатковій одиниці виміру.

Графа не заповнюється, якщо для товару, заявленого в графі 31 ВМД, застосовується основна одиниця виміру або в графі 33 ВМД зазначається код товару на рівні менше 10 знаків за УКТЗЕД.

Графа 42 "Ціна товару"

Графа заповнюється у разі застосування заходів гарантування доставки товарів, передбачених статтею 161 Митного кодексу України.

У графі наводиться фактурна вартість товару у валюті України за курсом, установленим Національним банком України на день прийняття ВМД до оформлення.

(опис графи 42 пункту 2 глави 3 розділу II із змінами,  внесеними згідно з наказом Державної митної служби України  від 16.12.2008 р. N 1414)

Графа 44 "Додаткова інформація / Подані документи / Сертифікати і дозволи"

У графі зазначаються коди згідно з Класифікатором документів і реквізити документів, поданих при декларуванні. Відомості щодо кожного документа починаються з нового рядка в такому порядку:

код документа згідно з Класифікатором документів;

номер документа, дата й за наявності даних кінцевий термін дії.

У разі, якщо документові відповідає код некласифікованого документа, то перед номером документа зазначається його скорочена назва, яка повинна дозволяти ідентифікувати документ.

Якщо поданий декларантом документ відсутній у відповідному розділі Класифікатора документів, то в декларації зазначається код некласифікованого документа відповідного розділу.

У разі використання при декларуванні додаткових аркушів форми МД-3 реквізити документів, які подані при декларуванні та стосуються всіх товарів, що декларуються в цій ВМД, наводяться в цій графі тільки в основному аркуші ВМД і в додаткових аркушах цієї ВМД не дублюються. При цьому після коду кожного документа, який стосується всіх задекларованих товарів, проставляється символ "*".

При застосуванні охорони й супроводження вантажу посадовою особою митного органу в графі також зазначаються номери та дати відповідних актів, відомості про які не внесено декларантом до ВМД. Запис засвідчується особистою номерною печаткою.

(опис графи 44 пункту 2 глави 3 розділу II із змінами,  внесеними згідно з наказом Державної митної служби України  від 16.12.2008 р. N 1414)