Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Графа 22 "Валюта та загальна сума за рахунком"

У лівому підрозділі наводиться відповідно до Класифікації валют, затвердженої наказом Держкомстату від 08.07.2002 N 260 (далі - Класифікація валют), літерний код валюти, у якій складено рахунки-фактури (інвойси).

Якщо розрахунки за товар не передбачаються, то в лівому підрозділі графи зазначається літерний код валюти, наведеної в рахунку-проформі або інших товаросупровідних документах.

При переміщенні товарів відповідно до договорів (контрактів), що передбачають зустрічні поставки товарів, зазначається літерний код валюти, віднесеної Національним банком України до вільно конвертованої валюти (Класифікатор іноземних валют та банківських металів, затверджений постановою Правління Національного банку України від 04.02.98 N 34 /зі змінами/).

У правому підрозділі графи зазначається цифрами загальна фактурна вартість товарів у валюті України, одержана як сума вартостей, наведених у графі 42 основного та додаткових аркушів ВМД, або в колонці "Фактурна вартість" специфікації форми МД-8.

При декларуванні товарів, проданих у магазині безмитної торгівлі протягом календарного місяця, у правому підрозділі графи зазначається у валюті України загальна вартість цих товарів (у цінах продажу).

При зворотному вивезенні тимчасово ввезених громадянами товарів правий підрозділ не заповнюється.

Графа 23 "Курс валюти"

У графі наводиться офіційний курс гривні до іноземної валюти, зазначеної в лівому підрозділі графи 22 ВМД, установлений Національним банком України на дату прийняття митним органом декларації до оформлення.

Якщо в лівому підрозділі графи 22 ВМД зазначено код валюти України, то в графі проставляється "1".

Графа не заповнюється при декларуванні товарів, проданих у магазині безмитної торгівлі протягом календарного місяця.

Графа 24 "Характер угоди"

У лівому підрозділі графи зазначається код характеру договору (контракту) згідно з Класифікатором характерів угод, що відповідає валюті розрахунку.

У правому підрозділі графи наводиться літерний код валюти розрахунку відповідно до Класифікації валют.

Якщо валюта розрахунку невідома, то в цьому підрозділі графи проставляється код "000". У такому випадку в лівому підрозділі графи зазначається код характеру договору (контракту), що відповідає валюті, код якої наведено в лівому підрозділі графи 22 ВМД.

Графа не заповнюється:

при ордерних поставках;

при вивезенні залишків переробки або поверненні не перероблених згідно із заявленою метою товарів іноземного замовника;

при зворотному вивезенні товарів, що були тимчасово ввезені на митну територію України;

при декларуванні товарів в митний режим магазину безмитної торгівлі;

при декларуванні товарів, проданих у магазині безмитної торгівлі протягом календарного місяця;

при декларуванні запасів, призначених для споживання, що постачаються на українські або орендовані (зафрахтовані) українськими суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності транспортні засоби;

при заповненні окремої митної декларації;

при декларуванні товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами.