Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Графа 45 "Коригування"

Графа заповнюється у разі застосування заходів гарантування доставки товарів, передбачених статтею 161 Митного кодексу України.

У графі зазначається у валюті України заявлена митна вартість товару.

Графа 47 "Нарахування платежів"

У цій графі основного й додаткових аркушів ВМД у разі застосування заходів гарантування доставки товарів відповідно до статті 161 Митного кодексу України наводяться відомості про нарахування мита, акцизного збору та податку на додану вартість, що підлягали б сплаті при оформленні цих товарів відповідно до митного режиму імпорту. Якщо за ВМД нараховуються та справляються єдиний збір та/або плата, то відомості про їх нарахування наводяться у цій графі основного аркуша ВМД.

У першій колонці "Вид" зазначається код виду платежу відповідно до Класифікатора видів податків і зборів.

У другій колонці "Основа нарахування" зазначаються:

При нарахуванні мита:

Митна вартість товару, зазначена в графі 45 ВМД, - при нарахуванні за адвалерною ставкою мита.

Кількість товару у відповідних одиницях виміру та обліку - при нарахуванні за специфічною ставкою мита.

При нарахуванні акцизного збору:

Якщо ставку акцизного збору встановлено в процентах до обороту продажу товару, - вартість товару за встановленою імпортером максимальною роздрібною ціною на товар без урахування податку на додану вартість і акцизного збору (але не менше митної вартості таких товарів з урахуванням сум увізного мита без податку на додану вартість і акцизного збору).

Якщо ставку акцизного збору встановлено у твердих сумах з одиниці реалізованого товару, - кількість товару у відповідних одиницях виміру й обліку.

При нарахуванні податку на додану вартість:

Митна вартість товару, зазначена в графі 45 ВМД, збільшена на суму мита (для товарів, що підлягають обкладенню митом) та акцизного збору (для товарів, що підлягають обкладенню акцизним збором).

При нарахуванні єдиного збору - дані, на підставі яких здійснюється розрахунок суми єдиного збору (кількість залізничних вагонів, довжина маршруту тощо).

При нарахуванні єдиного збору, що складається з декількох складових (за проведення контролю, плати за проїзд транспортних засобів автомобільними дорогами України, плати за проїзд автомобільних транспортних засобів з перевищенням установлених розмірів загальної маси, осьових навантажень та (або) габаритних параметрів), відомості про нарахування окремих складових єдиного збору зазначаються окремими рядками.

При нарахуванні плати - завізована підписом декларанта кількість годин роботи посадової особи митного органу, витрачених на здійснення митного оформлення товарів і транспортних засобів поза місцем розташування митного органу або поза робочим часом, установленим для митного органу, незалежно від кількості оформлених митних декларацій.

У третій колонці "Ставка" зазначаються:

При нарахуванні мита - установлений законодавством розмір ставки мита.

При нарахуванні акцизного збору - установлений законодавством розмір ставки акцизного збору.

При нарахуванні податку на додану вартість - установлений законодавством розмір ставки податку на додану вартість.

При нарахуванні єдиного збору - установлений законодавством розмір ставки цього збору.

При нарахуванні плати - установлений законодавством розмір ставки плати.

У четвертій колонці "Сума" зазначається нарахована сума відповідного платежу. Розмір плати визначається залежно від кількості зазначених у колонці "Основа нарахування" годин з урахуванням установленого законодавством розміру плати за одну годину.

У п'ятій колонці "Спосіб платежу" зазначається відповідний код способу розрахунку згідно з Класифікатором способів розрахунків.

Відомості щодо нарахування плати та єдиного збору можуть зазначатися у графі посадовою особою митного органу від руки з подальшим унесенням цих відомостей до електронної копії ВМД.

При декларуванні товарів з використанням комплектів додаткових аркушів форми МД-3 права нижня частина графи 47 аркушів МД-3 не заповнюється.

(опис графи 47 пункту 2 глави 3 розділу II у редакції наказу  Державної митної служби України від 16.12.2008 р. N 1414)