Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Графа 11 "Торговельна країна / Країна виробництва"

У графі зазначається згідно з поданими документами літерний код альфа-2 відповідно до Класифікації держав світу країни (адміністративно-територіального утворення у складі країни, що має власний літерний код за цією Класифікацією), місцезнаходження особи, з якою українським суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності укладено договір (контракт) або інший документ, що використовується в міжнародній практиці замість договору (контракту).

Графа не заповнюється:

при декларуванні гуманітарної допомоги, продукції морського промислу, видобутої українським суб'єктом підприємницької діяльності, поверненні товарів, які тимчасово вивозилися для забезпечення діяльності суден, що здійснюють морський промисел, експлуатантом яких є резидент;

при декларуванні консолідованого вантажу у митний режим митного складу;

при декларуванні товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами;

при декларуванні товарів та/або транспортних засобів для завершення режиму тимчасового вивезення з метою багаторазового переміщення через митний кордон України за однією ВМД.

(опис графи 11 пункту 2 глави 2 розділу II із змінами,  внесеними згідно з наказом Державної митної служби України  від 16.12.2008 р. N 1414)

Графа 12 "Відомості про вартість"

У графі зазначається сума наведених у графах 45 ВМД митних вартостей задекларованих товарів у валюті України (або сума митних вартостей за аркушем ВМД форми МД-2 та аркушами специфікації форми МД-8).

Графа не заповнюється:

при заповненні окремої митної декларації;

при декларуванні товарів відповідно до митного режиму митного складу;

при декларуванні товарів відповідно до митного режиму магазину безмитної торгівлі;

при декларуванні товарів відповідно до митного режиму відмови на користь держави;

при декларуванні товарів відповідно до митного режиму знищення або руйнування;

при декларуванні гуманітарної допомоги.

(опис графи 12 пункту 2 глави 2 розділу II із змінами,  внесеними згідно з наказом Державної митної служби України  від 16.12.2008 р. N 1414)

Графа 14 "Декларант/Представник"

У графі наводяться відомості про декларанта згідно з пунктами 1, 2, 4 додатка 2 до цієї Інструкції. Формування ідентифікаційного номера особи, що зазначається в лівому нижньому кутку графи, здійснюється відповідно до положень додатків 3 - 5 до цієї Інструкції.

Якщо товари, що належать іншій особі, декларуються митним брокером, додатково зазначаються номер і дата видачі документа на право здійснення митної брокерської діяльності.

(опис графи 14 пункту 2 глави 2 розділу II у редакції наказу  Державної митної служби України від 16.12.2008 р. N 1414)

Графа 15а "Код країни відправлення/експорту"

При ввезенні товарів з території спеціальної митної зони на митну територію України, ввезенні продукції морського промислу, видобутої українським суб'єктом підприємницької діяльності, поверненні товарів, які тимчасово вивозилися для забезпечення діяльності суден, що здійснюють морський промисел, експлуатантом яких є резидент, в графі зазначається літерний код альфа-2 України відповідно до Класифікації держав світу.

В інших випадках графа заповнюється, якщо стосовно товарів, що декларуються, перед їх розміщенням у заявлений у ВМД митний режим здійснювалося міжнародне перевезення.

У графі зазначається літерний код альфа-2 відповідно до Класифікації держав світу країни (адміністративно-територіального утворення у складі країни, що має власний літерний код за цією Класифікацією), з якої товари згідно з товаросупровідними документами були відправлені в Україну.

Графа не заповнюється при декларуванні товарів та/або транспортних засобів для завершення режиму тимчасового вивезення з метою багаторазового переміщення через митний кордон України за однією ВМД.

(опис графи 15а пункту 2 глави 2 розділу II із змінами,  внесеними згідно з наказом Державної митної служби України  від 16.12.2008 р. N 1414)